El Barça presenta la guia per tractar les lesions de tendons, unes de les més freqüents en esports d’equip

El Barça presenta la guia per tractar les lesions de tendons, unes de les més freqüents en esports d’equip

És un manual fruit de la recerca i l’experiència clínica que el Club ha dut a terme en els darrers anys conjuntament amb experts internacionals i que pot servir de referència per a altres clubs i institucions

En el marc del simposi dedicat a la Medicina de l’Esport del Congrés Sports Tomorrow, el FC Barcelona ha presentat la Tendon Injury Guide, un manual fruit de la recerca i l’experiència clínica que el Club ha dut a terme en els darrers anys conjuntament amb experts internacionals i que pot servir de referència per a altres clubs i institucions.

Entre els principals objectius del Barça Innovation Hub, la plataforma d’innovació del Club, consten els de promoure la recerca així com divulgar i compartir el coneixement entre els diferents actors del món de l’esport. I això és precisament el que es pretén amb l’elaboració de la Tendon Injury Guide una guia pràctica clínica sobre lesions tendinoses que s’ha presentat aquest dimarts en la sessió inaugural del Medicine in Sports Tomorrow, el simposi de medicina de l’esport dins del Congrés Sports Tomorrow que s’està celebrant de manera telemàtica entre el 9 i el 20 de novembre.

Els estudis que ha realitzat el Club en els darrers cinc anys entre una base de dades de més de cinc mil esportistes demostren que les lesions més comunes són les musculars i les tendinoses, i aquesta és la raó per la qual el Barça es va decidir en el seu dia a focalitzar la seva atenció inicialment en aquestes dues patologies. Fa dos anys es va presentar una guia completa de les  lesions musculars i ara l’objectiu d’estudi han estat les lesions de tendó. En aquest darrer treball, liderat pel Dr. Gil Rodas, director mèdic del BIHUB, i coordinat pel Dr. Alan McCall, de la Napier University d’Edinburg, hi han intervingut especialistes d’onze països diferents, alguns dels quals participen en el congrés per explicar com s’ha configurat aquesta guia en la qual s’aborda de manera integrada diferents aspectes com la seva fisiopatologia i factors de risc, el diagnòstic, el tractament i la rehabilitació, i el maneig dels diferents tipus d’afectacions, segons el tendó implicat.

La guia, que s’editarà en les properes setmanes, pretén fer més curta la distància que moltes vegades existeix entre l’experiència del dia a dia i la investigació científica. "A partir de l’experiència s’ha de promoure la recerca aplicada que ens ajudi en el maneig de les lesions tendinoses, que moltes vegades esdevenen com una lesió crònica. En aquests casos, el jugador ha de conviure amb aquesta patologia i metges, fisioterapeutes i preparadors físics han de saber gestionar les càrregues d’entrenament de tal manera que els esportistes puguin seguir competint, però evitant alhora que la lesió es cronifiqui definitivament o que el tendó s’arribi a trencar. En el maneig d’aquesta situació està la clau", conclou el Dr. Gil Rodas.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut