Bartomeu detalla el procés actual del vot de censura

Bartomeu detalla el procés actual del vot de censura

La Junta Directiva, abans de prendre qualsevol decisió, espera la resposta formal del Govern de la Generalitat sobre la proposta "i reclama 15 dies per preparar la votació descentralitzada"

A continuació, reproduïm les paraules del president Josep Maria Bartomeu sobre el vot de censura, que ha explicat després de la reunió de la Junta Directiva:

“A partir de la validació de les signatures del Vot de Censura, vam posar en marxa els mecanismes adients per poder procedir a la votació. Atenent al moment excepcional que vivim provocat per la pandèmia, vam proposar, per primera vegada a la història del Club, que les votacions es poguessin fer en dues jornades, els dies 1 i 2 de novembre. Un dia festiu i un laborable, entenent que, així, facilitàvem la participació d'un gran nombre de socis.

Però no ens vam quedar aquí i, també per primera vegada a la història del nostre club, vam proposar que es pogués votar en 21 seus electorals diferents, distribuïdes pel territori, 13 a Catalunya i 8 a la resta de l’Estat.

Tenint en compte l’agreujament de la pandèmia i que tenim un cens de 110.132 socis amb dret a vot, vam promoure la creació d’una comissió de treball formada per representants de les autoritats sanitàries i del Govern, amb l’objectiu de desenvolupar conjuntament una memòria d’activitat que preveiés totes les disposicions i recomanacions normatives per garantir, no tan sols la màxima participació, sinó també, i més important, per garantir la salut, el benestar i la seguretat dels nostres socis i sòcies.

La comissió va celebrar vàries reunions en què sempre vam informar d’una condició bàsica: necessitàvem l’aprovació del protocol del vot amb un mínim de 15 dies d’antelació per disposar del temps necessari per tal de completar la logística necessària per a una organització tan complexa.

En les reunions se’ns va dir que calia seguir l’evolució de la pandèmia. I el Club va demanar cobertura legal per ampliar els terminis, ja que avançaven els dies i el protocol del vot no es tancava. I ens van respondre que se’ns donaria la cobertura legal necessària.

Les reunions tècniques que havien de continuar demà dimarts, van ser interrompudes de sobte, dijous passat, quan se’ns va demanar de manera accelerada una reunió amb representants polítics de la Generalitat, que ens van donar noves indicacions per completar els protocols. I sense que aquest protocol s’aprovés, se’ns va comunicar que s’havia de votar el dia 1 i 2. És a dir, no es va respectar la nostra petició de disposar dels 15 dies d’antelació necessaris. Petició, repeteixo, inicialment acceptada per ells.

Aquell mateix dijous vam demanar a la consellera de la presidència de la Generalitat que donés cobertura a la nostra proposta, que passava per ajornar les votacions al 15 i 16 de novembre, un festiu i un laborable. Un ajornament de 15 dies per organitzar el vot descentralitzat.

Com bé sabeu, divendres passat a la tarda, el Govern de la Generalitat de Catalunya no va accedir a la sol·licitud del Club de poder celebrar el vot de censura descentralitzat els dies 15 i 16 de novembre.

Minuts després de comunicar-nos la seva resposta per escrit, el mateix Govern va comparèixer públicament per sol·licitar de manera urgent la declaració de l’estat d’alarma per part del govern de l’Estat. Alhora, demanava a la població que restringís al màxim tots els seus moviments per reduir el risc de contagi.

Ahir diumenge, el president del govern espanyol va anunciar l’aprovació d’un nou estat d’alarma per a tot l’Estat, que comporta, entre altres mesures, la implementació d’un toc de queda per a totes aquelles comunitats que ho sol·licitin, afegint, entre altres restriccions, una limitació màxima de 6 persones en qualsevol espai públic.

Acte seguit, des del Govern de la Generalitat es va decretar el confinament nocturn a Catalunya. Un cop vam ser coneixedors d’aquestes mesures, vam adreçar ahir a la nit una carta a Pere Aragonès, preguntant si mantenien la decisió que no hi havia cap impediment legal i sanitari per fer el vot els dies 1 i 2 de novembre.

En aquesta carta també els fèiem coneixedors que, en els terminis per ells aprovats, no podríem dur a terme les votacions en les condicions inicialment proposades (21 seus electorals, distribuïdes pel territori, 13 a Catalunya i 8 a la resta de l’Estat) i que per tant, s’haurien de celebrar en una única seu, en aquest cas, el Camp Nou, com sempre s’havia fet.

En la mateixa carta, també els preguntàvem com podíem garantir el dret a vot del col·lectiu de socis de més de 65 anys, així com la seguretat sanitària dels més de 300 treballadors necessaris, que hauran d’estar de forma presencial, quan des del Govern, s’està demanant a totes les empreses que ho facin en forma de teletreball.

La resposta rebuda de la vicepresidència de la Generalitat és que donen trasllat als consellers de Salut i Interior per tal que adoptin les resolucions que s’escaiguin.

Deixeu-me que us traslladi la perplexitat d’aquesta Junta Directiva amb decisions tan contradictòries.

Vivim circumstàncies extraordinàriament greus que requereixen actituds valentes per prendre i aplicar decisions excepcionals. Treballar per l’interès general dels ciutadans, la protecció de la seva salut i la garantia dels seus drets fonamentals, és incompatible amb estratègies partidistes.

Arribats a aquest punt, la Junta Directiva, abans de prendre qualsevol decisió, esperarem la resposta formal del Govern de la Generalitat. Un cop rebuda, la Junta Directiva es tornarà a reunir.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut