Constituïda la mesa de negociació laboral del Club

Constituïda la mesa de negociació laboral del Club

S'ha constituït formalment la taula de negociació per a l'inici de procediment de modificació substancial col·lectiva de condicions laborals i l'expedient de regulació de treball temporal

Aquest matí s’ha constituït formalment la mesa de negociació per a l’inici del procediment de modificació substancial col·lectiva de condicions laborals i l’expedient de regulació de treball temporal, integrada pels representants de la direcció i els representants dels treballadors del FC Barcelona.

En aquesta sessió constitutiva de la mesa, la representació de la direcció ha detallat la situació economicofinancera del Club, així com l’impacte derivat de la crisi de la Covid-19. L'afectació de la pandèmia en aquest exercici és molt més forta que en l'anterior, en què la incidència es va limitar al darrer trimestre, d'abril a juny. La temporada en curs quedarà afectada en la seva totalitat, de manera que  l’impacte negatiu es multiplicarà exponencialment. El Club preveu una caiguda d'ingressos superior al 30% i, en conseqüència, està obligat a trobar solucions immediates que ajudin a rebaixar el capítol de despeses.

La constitució d’aquesta mesa de negociació laboral s’emmarca en aquest paquet de mesures que el Club ja ha anat implementant en els darrers mesos, i que han ajudat a reduir la despesa de gestió i la massa salarial esportiva de tots els esports professionals. L’objectiu del Club és arribar a un acord amb tot el col·lectiu laboral de l’Entitat, que passi per una solució conjunta d’adequació salarial transitòria, gradual, proporcional, i específica per a cadascun dels col·lectius.

Atesa la transcendència de les decisions que s’han de prendre per garantir la sostenibilitat del Club durant l’afectació de la pandèmia que vivim, el Club resta obert a la incorporació de la representació dels jugadors a aquesta mesa de negociació, que compleix els requisits legals establerts, d’acord amb l’article 41.4 de l’Estatut dels Treballadors. La configuració d’aquesta mesa, que ha de ser única, permetrà l’adopció de decisions d’acord amb les especificitats de cada col·lectiu, voluntat ja compartida amb els jugadors professionals.  

Tot plegat contribuirà, de ben segur, a complir el pressupost d’aquesta temporada i, alhora, a fixar les bases per afrontar amb les millors garanties els grans reptes que vindran, un cop superada aquesta crisi sanitària d’abast mundial. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut