El FC Barcelona rep un premi per la gestió de dades en l'esport

El FC Barcelona rep un premi per la gestió de dades en l'esport

El guardó, en categoria de ‘Data Intelligence’, l’ha concedit l’entitat CIONET Iberoamérica, que aplega més de 9.000 experts en tecnologies de la informació de multinacionals d’arreu del món

El FC Barcelona ha estat guardonat amb el premi de Data Intelligence en la VI edició dels premis Liderazgo Digital impulsats per l’entitat CIONET Iberoamérica, una organització formada per més de 9.000 líders i responsables en tecnologies de la informació de corporacions i multinacionals d’arreu del món.

El Club ha estat mereixedor del premi gràcies als projectes comandats entre l’Àrea de Tecnologies de la Informació en conjunt amb l’Àrea de Metodologia Esportiva, en el qual es destil·la l’estil de joc i la manera d’entrenar del Barça per traspassar-la a dades i així poder fer un seguiment continuat de l’evolució dels jugadors i optimitzar la seva potencialitat.

Es tracta d’una agrupació de 16 projectes transversals en el quals es treballa des de fa quinze anys, com COR, DATA, ITAE, eKeep, entre d’altres, i que involucren 261 professionals del FC Barcelona d’àrees com l’scouting, el rendiment esportiu, les ciències de l’esport, secretaria tècnica, la Masia, així com entrenadors, metges,  tutors i psicòlegs, tant dels equips professionals com dels formatius.

Tot comença amb l’extracció de centenars de dades complexes de fonts biomètriques i posicionals (amb una mitjana de 300.000 registres/any), videogràfiques (12.376 vídeos/any en 123 TB/any) de partits i entrenaments, com per exemple la redistribució de la pilota, les distàncies de relació entre esportistes, la direccionalitat del joc, etc.  Tota aquesta informació es digereix adequadament convertint-la en 3 informes qualitatius basats en vídeos i altres eines, que ajuden els entrenadors a canviar la seva manera de veure el joc, convertint el jugador i la seva millora contínua en el centre de tot, vetllant per l’ADN Barça.

El projecte del FC Barcelona es va imposar a la final a les iniciatives de Data Intelligence de la Secretaría de Seguridad y Protección Ciudadana de Mèxic i de la multinacional francesa del sector tèxtil, Kiabi. En aquesta categoria s’encabien projectes que fan èmfasi en el grau d’automatització de les dades, el seu ús per a la presa de decisions i la capacitat que tenen d’anticipar escenaris i comportaments. El guardó es va entregar de manera virtual en una gala webinar celebrada de manera telemàtica dijous passat des de Madrid.

Aquest nou reconeixement internacional posiciona el FC Barcelona com una de les entitats esportives que més i millor aposta per la tecnologia en l’àmbit esportiu com a motor de canvi, que en el cas del Barça persegueix l’excel·lència esportiva com a finalitat primera, per la qual el Club és reconegut arreu del món.

DECLARACIONS DE DÍDAC LEE, directiu responsable de l’Àrea Digital

“Aquest guardó té un valor especial perquè està atorgat pels responsables de tecnologia de la informació de les empreses i multinacionals més potents del món, és per tant, un reconeixement del sector del qual em sento molt orgullós i vull reconèixer la feina que esta fent el nostre departament tecnològic, per tant, les meves felicitacions a tot l'equip.

Es premia una tasca de llarg recorregut i amb un caràcter molt transversal, aquesta és una de les claus de l’èxit. Aplicar la tecnologia i la intel·ligència a les dades és un procés molt important per fer un pas endavant a nivell empresarial i, en el cas del Barça, posem aquesta tecnologia al servei de l’esport i de la millora dels esportistes, un terreny en qual hi ha un gran potencial per endavant i que estem decidits a liderar.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut