El Camp Nou comença la posada a punt del terreny de joc amb el canvi de gespa per a la nova temporada

El Camp Nou comença la posada a punt del terreny de joc amb el canvi de gespa per a la nova temporada

Les tasques d’adequació de la nova gespa híbrida tenen l’objectiu d’aconseguir uns resultats òptims dins dels terminis establerts de cara a l’inici de la Lliga a principis de setembre

El Camp Nou es troba en ple procés de canvi de gespa híbrida per posar a punt el terreny de joc de cara a la nova temporada 2020/21, que, segons està previst, començarà a principis de setembre. Després d’un final de Lliga atípic per les afeccions al calendari causades per la Covid-19 i de la tornada de vuitens de la Champions, en què el FC Barcelona es va imposar al Nàpols per 3-1 i es va classificar així per als quarts de final contra el Bayern de Munic a Lisboa, el dilluns 10 d’agost van començar les tasques per renovar la gespa i deixar-la en unes condicions òptimes.  

La renovació de la gespa és fruit del seguiment que es fa any rere any a partir de l’anàlisi de valors meteorològics, climàtics, agronòmics i biomecànics, que indiquen la necessitat de l’actuació. En aquest sentit, es duen a terme una sèrie de tasques que comencen amb l’eliminació de la capa vegetal superficial. Tot seguit, es treu la capa d’arrelament i les fibres, separant-les juntament amb la matèria orgànica i la sorra. Un cop sanejada la base fins a la calefacció, es procedeix a reomplir el terreny de joc amb la nova sorra, s’anivella i es posen les gleves de gespa. Posteriorment, s’hibrida cosint amb màquines d’última generació per aconseguir el millor dels resultats dins dels terminis establerts. 

Seleccionada de la màxima qualitat entre diferents vivers d’Europa segons els requeriments del FC Barcelona, els camions frigorífics viatgen de dia per procedir a la col·locació de la gespa aquell mateix vespre amb l’objectiu de  disminuir al màxim l’estrès de l’operació i evitar les hores de màxima calor. Això fa que s’allargui el temps d’implantació de la gespa, uns 2.000 m2/dia, però assegura la seva idònia adaptació.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut