El FC Barcelona celebra l'Any Nou xinès amb un vídeo d'animació protagonitzat pels futbolistes blaugrana

El FC Barcelona celebra l'Any Nou xinès amb un vídeo d'animació protagonitzat pels futbolistes blaugrana

Per setè any consecutiu, el club blaugrana felicita els seus fans del país asiàtic amb motiu d’aquesta important festivitat del calendari xinès, que el 2020 commemora l’Any de la Rata. La peça audiovisual la protagonitzen Leo Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann i Marc-André ter Stegen, per part del primer equip, i de la jugadora del Barça Femení Lieke Martens

El FC Barcelona ha felicitat l’Any Nou xinès, que aquest 2020 commemora l’Any de la Rata, amb un vídeo animat protagonitzat pels jugadors del primer equip Lionel Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann, Marc-André Ter Stegen i per la jugadora del Barça Femení Lieke Martens. Aquest és el setè cop que el Barça dedica un missatge especial als seus aficionats del país asiàtic amb motiu d’aquesta festivitat, la més important de l’any en el calendari xinès i que és també coneguda com la Festa de la Primavera.

En aquest vídeo, disponible a partir d’avui en els canals oficials del FC Barcelona, el personatge de Messi està representat com l’heroi de la fortuna, que gràcies al futbol i l’esport té el poder d’ajudar a millorar les relacions entre la família, els amics i els veïns. En aquesta aventura té al seu costat companys del primer equip i la futbolista del Barça Femení. Amb una duració de 60 segons, aquesta peça audiovisual narra la història de la família d’un jove fan del Barça a la Xina que prepara casa seva per a aquesta època festiva. La història es presenta sense cap diàleg, només la música i les expressions gestuals hi juguen un paper clau, en línia amb l’estil d’animació xinès.

Més enllà del vídeo, aquest any, el FC Barcelona ha col·laborat amb la China Academy of Art (CAA) per crear una sèrie de pòsters on s’han combinat les imatges reals de jugadors del primer equip, i de la jugadora del Barça Femení, juntament amb elements i dissenys visuals propis de la cultura xinesa.

El FC Barcelona i els lligams amb la Xina

El FC Barcelona manté una estreta relació esportiva, social i econòmica amb la Xina i, des del setembre del 2013, compta a Hong Kong amb una oficina permanent a l’exterior, la primera de la seva història. Un projecte que té com a objectiu captar nous patrocinadors i explotar el mercat d’Àsia Pacífic, i sobretot crear una connexió amb els aficionats que duri en el temps.

Actualment, el club blaugrana compta amb més de 47 milions de fans i amb 10 milions que segueixen el FC Barcelona a través de la TV, fet que ha permès augmentar l’engagement amb els fans, en especial a través de les xarxes socials. Aquest fet s’ha vist reconegut en la darrera edició dels premis Red Card 2020, que anualment atorga Mailman, la prestigiosa agència de màrqueting i esport que ha reconegut el FC Barcelona  com a “millor club de futbol en línia” a la Xina.

El 2019 s’evidencià aquesta clara aposta digital en el mercat asiàtic comptant amb més de 9.370.000 de seguidors a les xarxes socials, una xifra que va suposar un increment del 57% respecte al 2018. En aquesta línia, al llarg del 2019 es va registrar un avanç generalitzat a les plataformes Weibo, WeChat i Toutiao, encara que el creixement més accentuat es va experimentar al canal Douyin, que actualment compta amb més de 2,4 milions de fans que segueixen el club blaugrana. D'aquesta manera, i amb 200.000 likes de mitjana per vídeo publicat, el Barça s'ha posicionat com el club de futbol amb el creixement més ràpid entre totes les entitats esportives amb presència en aquesta xarxa social. 

La idea del FC Barcelona és continuar creixent en aquest mercat amb accions com les desenvolupades durant aquests últims anys, com, per exemple, el llançament de la pàgina web oficial del Club en xinès i la creació de blogs en aquest idioma en moments clau de la temporada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut