Comunicat del FC Barcelona

Comunicat del FC Barcelona

En relació amb dues causes judicials instades per MEDIAPRO contra el FC Barcelona, el Club vol informar del següent

En relació amb dues causes judicials instades per la mercantil MEDIAPRO contra el FC Barcelona, el Club vol informar del següent:

MEDIAPRO, condemnada a pagar 1,2 milions d’euros al FC Barcelona

El Jutjat de Primera Instància núm. 9 de Barcelona ha desestimat la demanda en reclamació de danys i perjudicis instada per MEDIAPRO contra el FC Barcelona el 2018 per un import d’1.433.861 euros,  per l’incompliment del contracte de cessió de dret publicitari. Alhora, en el mateix procediment, el jutjat ha condemnat MEDIAPRO a pagar al FC Barcelona la quantitat d’1.252.034 euros en concepte de diverses contraprestacions i liquidacions pendents que el Club va reclamar en la seva reconvenció (una mena de contrademanda a la qual té dret el demandat en el marc del mateix procediment).

Pel que fa a l'incompliment del contracte de cessió de dret publicitari i la reclamació de danys i perjudicis en concepte de lucre cessant instada per MEDIAPRO, la sentència determina que la recuperació d’aquest dret publicitari exercitada pel FC Barcelona es va fer en temps i forma, de bona fe, de forma lícita, necessària i de cap manera per perjudicar MEDIAPRO.

Aquest contracte, subscrit l’1 de febrer del 2016, tenia per objecte la cessió, per part del FC Barcelona, de minuts de la ‘U’ televisiva del Camp Nou a MEDIAPRO per a la seva explotació publicitària, a canvi d’una contraprestació econòmica d’1,6 milions d’euros.

La sentència determina, en definitiva, que l’exercici del dret es va dur a terme d'acord amb el que preveu el contracte, i en atenció a una finalitat legítima d'acord amb el mateix, sense que s'hagi justificat una intenció específica de perjudicar la part contrària i, per tant, no estima aquesta reclamació.

El FC Barcelona, fora de la causa instada per MEDIAPRO per un presumpte cas d’espionatge

El Jutjat d’Instrucció núm. 8 de Barcelona ha acordat el sobreseïment provisional de la causa respecte del FC Barcelona, en la querella interposada per Jaume Roures i MEDIAPRO contra el Club, a qui imputava la seva participació en un delicte continuat contra la intimitat personal, un delicte continuat de revelació de secret empresarial i un delicte continuat de furt agreujat.

El FC Barcelona va demanar, en el seu moment, l’arxiu de les actuacions, i el Ministeri Fiscal va estar-hi d’acord, però no així els querellants, al·legant que les vinculacions personals i professionals entre les parts d'aquest procediment implicaven, pràcticament per si mateixes, l'existència d'indicis suficients de la participació de tots els querellats en els fets relatats en la mateixa querella.

El Jutjat ha conclòs que el resultat de les diligències d'instrucció practicades no permet sostenir l'existència d'indicis de criminalitat suficients respecte de la  participació del Club en els fets i, per tant, de la comissió dels delictes que s'imputen a la querella. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut