La Comissió de Govern de l'Ajuntament aprova el projecte de reparcel·lació de l'entorn del Camp Nou inclòs en l'Espai Barça

La Comissió de Govern de l'Ajuntament aprova el projecte de reparcel·lació de l'entorn del Camp Nou inclòs en l'Espai Barça

El projecte inclòs en el planejament urbanístic comporta les modificacions a les parcel·les necessàries per executar l’Espai Barça, que ara s’han d’inscriure en el Registre de la Propietat

Nou pas endavant en la transformació de l’entorn de les instal·lacions del FC Barcelona. La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el projecte de reparcel·lació de l’àmbit de l’Espai Barça, que dona continuïtat a la Modificació de Pla General Metropolità (MPGM), aprovat en el passat mandat municipal. Aquesta aprovació, juntament amb la llum verda definitiva per part de l’Ajuntament al projecte d’urbanització el 19 de desembre passat, tenen l’objectiu d’obrir el recinte al veïnat i són requisits necessaris per poder obtenir la llicència de construcció del futur Camp Nou.

D’aquesta manera, el projecte de reparcel·lació comporta les modificacions a les parcel·les necessàries per executar l’Espai Barça, que ara s’han d’inscriure en el Registre de la Propietat.

El Club, actualment amb un 90% de propietat del sòl, va arribar a un acord amb els afectats de tot l’àmbit per tal de tramitar el document amb l’Ajuntament de Barcelona.

Un recinte permeable i integrat al barri

El recinte s’integrarà al barri de la Maternitat i de Sant Ramon i serà permeable, amb nous espais privats oberts a l’ús públic, sense tancaments, que mantindran una continuïtat amb la resta d’espais públics, vials i espais verds que l’envolten i que fan front al Camp Nou i l’actual Palau Blaugrana i els terrenys on s’ubicava el Miniestadi.

Així, tot el sòl lliure d’edificació de propietat privada que dona front del carrer d’Arístides Maillol, entre la travessera de les Corts i el carrer de Cardenal Reig, serà d’ús públic i s’urbanitzarà adequadament perquè esdevingui un nou espai obert a la ciutadania i amb una activitat urbana sostinguda més enllà dels esdeveniments esportius.

L’obertura del recinte alliberarà un conjunt de nous espais d’ús públic que oferiran una continuïtat entre la travessera de les Corts i la Diagonal, i facilitaran l’accés als eixos verds de la Diagonal i als mitjans de transport públic de l’avinguda.

El projecte preveu ajustar el traçat del carrer d’Arístides Maillol i ampliar l’espai públic que l’acompanya amb l’objectiu de connectar millor les instal·lacions. Alhora, es millora la secció del carrer d’Elisabeth Eidenbenz (antic carrer de la Maternitat), tot mantenint l’arbrat actual, i es facilita la relació i el recorregut cívic amb l’avinguda Joan XXIII i la Diagonal.

A més, es cediran 1.446,50 m2 de sòl per construir un equipament esportiu públic, donant continuïtat al camp de futbol i el pavelló esportiu d’Arístides Maillol.

Calendari i propers passos

La previsió és que les primeres obres d’urbanització puguin iniciar-se durant el primer semestre del 2020. Es començaria pel carrer Menéndez y Pelayo, en el tram comprès entre Martí i Franquès i Joan XXIII i, posteriorment, s’anirien executant la resta de vials.

Paral·lelament, el Club està preparant la documentació per poder fer la inscripció al registre de la propietat el primer trimestre del 2020 i poder entrar així el projecte del futur Camp Nou a l’Ajuntament de Barcelona per obtenir la llicència d’obres i iniciar aquestes abans de l’estiu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut