Sao Paulo - Barça Legends: S’escapa la final (3-0)

Després de vèncer 2-0 al Dortmund a les semifinals, els culers no han pogut vèncer la final davant el conjunt amfitrió en un quadrangular plegat d’estrelles i bon futbol

Gran festa del futbol la que s’ha viscut aquest diumenge a Sao Paulo. Els Barça Legends han participat en un quadrangular juntament amb el Borussia Dortmund, el Bayern de Munic i el Sao Paulo on els culers han finalitzat com a segons, després d’eliminar al Dortmund a les semifinals gràcies als gols de Giuly i Mendieta (2-0) però caient a la final davant els amfitrions (3-0).

Els barcelonistes han sortit a la final amb un 11 format per: Vitor Baia, Belletti, Edmilson, Nadal, Goikoetxea, Deco, Mendieta, Giuly, Giovanni, Simao i Saviola. El conjunt blaugrana, tot i disposar d’algunes arribades, ha vist com els locals s’avançaven als 8 minuts de joc mitjançant un penal transformat per Dagoberto, després que Simao cometés falta dins l’àrea davant Denilson. Vuit minuts després, Fabao, amb un bon cop de cap a la sortida d’un córner, ha aconseguit duplicar l’avantatge dels brasilers (2-0, minut 16). Els blaugrana han intentat reaccionar de nou, amb bons detalls de qualitat per part de Deco i Simao al mig del camp, però sense acabar d’arribar amb perill a la porteria de Roger.

Ja a la segona meitat, de nou Dagoberto ha tornat a veure porteria, aquest cop amb una bona vaselina per damunt d’Angoy, anotant els 3-0 definitiu. Els blaugrana han buscat el gol de l’honor, però sense fortuna en la definició. Finalment, subcampionat per als Barça Legends, que mostrat un bon espectacle als aficionats brasilers que han presenciat la Legends Cup. A més dels jugadors esmentats, també han participat en l’expedició blaugrana Dehú, Litmanen, Dani Tortolero, Sergi, Anderson, Sánchez Jara i Geovanni Deiberson.

Triomf contra el Dortmund a les semifinals

Abans de disputar la final, els culers han superat amb autoritat al Borussia Dortmund a les semifinals amb un bon partit que ha acabat 2-0. El primer temps ha estat dominat pel conjunt blaugrana, que ha anat de menys a més. Giuly ha amenaçat amb una bona oportunitat escapant-se a l’espai (minut 8), i només tres minuts després, el propi Giuly ha estat a punt d’arribar a una bona centrada de Simao. També Sonny Anderson tindria el gol amb un cop de cap que ha aturat el porter (minut 19) i tot seguit, ha arribat l’ocasió més clara del Dortmund mitjançant Lucas Barrios, que ha enviat la pilota fora després que Goikoetxea i Vitor Baia cobrissin molt bé l’espai.

Tot just la jugada següent, gran passada en profunditat de Simao, que deixa sol a Giuly, i el francès ha batut per baix al porter alemany per marcar el primer (1-0, minut 20). Belletti també ha tingut el gol, però la rematada ha marxat massa creuada (minut 22) i just abans del descans, Kringe ha tingut l’empat, però l’esfèric ha marxat fora. Ja a la segona meitat, el domini blaugrana ha seguit vigent. Tot i un cop de cap de Koller al pal (min. 29), Mendieta, Saviola i Geovanni han tingut bones ocasions per anotar el segon, però sense fortuna. Finalment, al minut 44, gran jugada de Saviola que cedeix per Mendieta, qui després de regatejar el defensa, ha clavat el segon a l’escaire per certificar l’accés a la final (2-0).