El projecte entre el BIHUB i el Barcelona Supercomputing Center es presenta al ‘Barça Sports Technology Simposium’

El projecte entre el BIHUB i el Barcelona Supercomputing Center es presenta al ‘Barça Sports Technology Simposium’

En el marc d’aquest congrés sobre tecnologia i esport s’ha exposat el projecte ‘IoTwins’, que té com a objectiu optimitzar el flux de persones a les intal·lacions de l’Espai Barça

La directiva responsable del Barça Innovation Hub, Marta Plana, ha inaugurat aquest dijous la cinquena edició del Barça Sports Technology Simposium, considerat una referència en el sector tecnològic de la indústria de l’esport, que té com a objectiu mostrar els últims avenços en aquest àmbit de la mà d’experts de tot el món que exposen com la tecnologia està reestructurant el paisatge de la indústria esportiva a través de les seves diferents disciplines.

En el marc d’aquest congrés s’ha presentat en societat el projecte IoTwins, impulsat pel Barça Innovation Hub i el Barcelona Supercomputing Center (BSC), que aplica l’internet de les coses i la intel·ligència artificial per crear un sistema intel·ligent que analitzarà i predirà el moviment de persones que es genera dins i fora de les instal·lacions del Club (Camp Nou, Palau Blaugrana, Estadi Johan Cruyff, Campus Barça, Museu i Barça Store, etc.). Aquest projecte aportarà informació que permetrà prendre decisions en temps real per gestionar de manera òptima àmbits de l’activitat del Club i de l’Espai Barça. La presentació ha anat a càrrec de Fernando Cucchietti, membre del Barcelona Supercomputing Center, que ha participat en la taula rodona Smart Venues. High-performance technology used in sports venues, acompanyat d’altres experts en la matèria.

Fernando Cucchietti, durant l’exposició del projecte ‘IoTwins’

Durant la primera jornada del Barça Sports Technology Simposium també ha tingut lloc una xerrada de Trip Hawkins, fundador d’EA Sports, en la qual ha explicat la seva àmplia experiencia en el món dels videojocs i ha advertit que els esports tradicionals estan perdent públic als Estats Units en l'era de la digitalització i que l’assistència d'espectadors joves a tornejos de videojocs cada vegada serà més habitual i popular.

D’altra banda, en la taula rodona Future world and its impact on sports s’ha parlat sobre empreses pioneres en món de la salut i de la nutrició que analitzen molecularment els aliments per eliminar qualsevol efecte advers. També s’ha parlat d’impressió 3D i de realitat virtual, especialment la vinculada a la transmissió de partits a través d’experiències immersives. Per la seva banda Tucker Kain, en representació dels Dodgers, equip de beisbol de Los Angeles, ha explicat els avenços que està duent a terme el seu club de cara a les pròximes dècades, entre els quals hi ha el de tenir un estadi de fàcil accés, eludint el trànsit de Los Angeles –a través de góndoles i passos subterranis– i implementant l'automatització dels serveis de l'estadi.

A la sessió anomenada Enhancing athlete’s performance hi ha participat, entre d’altres, Bryan Burnstein, responsable d’entrenament de Cirque du Soleil, que ha exposat com optimitzen els entrenaments i  els assajos dels espectacles els artistes de la seva companyia. Altres de les sessions de la jornada han versat sobre les dades que s’obtenen, que ajuden a millorar l’experiència dels fans, i sobre l’ús que es fa de les dades que es recopilen dels jugadors durant els partits.

El Barça Sports Technology Simposium, que continuarà aquest divendres amb una segona i última sessió, és un esdeveniment acadèmic que s’integra dins del Barça Sports Tech Week, la setmana dedicada a la tecnologia, la innovació i les metodologies d’entrenament que organitza el BIHUB, la plataforma que gestiona tots els projectes de recerca, innovació i formació del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut