L'Assemblea aprova la retirada de les distincions honorífiques al general Franco

L'Assemblea aprova la retirada de les distincions honorífiques al general Franco

L'acord de la Junta Directiva del febrer passat és ratificat pels socis compromissaris amb 671 vots a favor, 2 en contra i 7 en blanc.

L’Assemblea de Compromissaris ha aprovat de manera gairebé unànime la retirada de les distincions honorífiques al general Franco. De 701 compromissaris acreditats en aquest moment, 671 han votat a favor, 2 ho han fet en contra i 7 en blanc

En el quart punt de l’ordre del dia, l’Assemblea havia de ratificar l’acord de la Junta Directiva de l’11 de febrer passat, que va deixar sense efecte les distincions atorgades al general Francisco Franco els anys 1951, 1971 i 1974, i tots els efectes honorífics vinculats al seu lliurament. I aquest acord ha estat ratificat pels socis.

Cal recordar que la Junta Directiva va prendre aquella decisió d’acord amb el compromís assumit davant de l’Assemblea de Compromissaris de revisar novament el cas, a partir d’una rigorosa anàlisi històrica i documental. Recordem que als darrers anys, la retirada formal d’aquestes medalles ha estat una demanda periòdica per part de molts socis a través dels diferents canals del Club.

L’any 1951, l’aleshores president Agustí Montal Galobart va lliurar la seva insígnia d’or i brillants a Francisco Franco en el decurs de la final de Copa disputada contra la Reial Societat. Posteriorment, la Junta Directiva de l’època va acordar la reposició de la insígnia al president Montal. 

L’any 1971 la Junta Directiva va atorgar al general Franco la medalla d’or commemorativa de la inauguració del Palau Blaugrana.

Finalment, l’any 1974 va atorgar-li la medalla d’or commemorativa de les noces de platí del Club, obligada per la norma no escrita que implicava que les distincions de nova creació sempre s’havien d’atorgar per primera vegada a Francisco Franco. En aquest cas, el FC Barcelona havia atorgat per primera vegada la medalla d’or del Club, de nova creació, a la Penya Blaugrana de Manresa, com a organitzadora de la primera trobada de penyes barcelonistes a Montserrat. A requeriment de les autoritats de l’època, el Club va crear una nova medalla que es va lliurar a Franco una setmana després dels actes de Manresa. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut