Un nen ingressat a l'Hospital de Sant Pau és el visitant 35 milions del Museu

Un nen ingressat a l'Hospital de Sant Pau és el visitant 35 milions del Museu

Max Adriano Rivera efectua des de la seva habitació hospitalària una visita al Museu i un Tour pel Camp Nou a través del programa Robot Pol de les Fundacions del Barça i de la d’Éric Abidal

El Museu del Barça ha arribat avui a la xifra de 35 milions de visitants i el Club ha fet coincidir aquesta fita amb una visita especial efectuada pel nen Max Adriano Rivera, de 10 anys, ingressat a l’Hospital de Sant Pau, que gràcies a les prestacions del Robot Pol ha pogut efectuar una visita al Museu del Barça i fer el recorregut per l’Estadi que proporciona el Tour pel Camp Nou.

Max Adriano Rivera aficionat al futbol i seguidor del FC Barcelona, s’ha convertit en el visitant 35 milions que ha rebut el Museu del Barça gràcies al Robot Pol, un projecte d’innovació social conjunt entre la Fundació Barça i la Fundació Éric Abidal, que gràcies a la col·laboració de socis del Club que són voluntaris de la Fundació, permet oferir a nens i nenes que es troben ingressats en un hospital l’oportunitat de gaudir d’una inoblidable experiència i visitar a través de les càmeres i pantalles del robot, els diferents espais del Museu i l’Estadi, i comunicar-se amb les persones que es troben a les instal·lacions del Camp Nou.  


L’honor de ser el visitant 35 milions del Museu del Barça ha estat per al nen Max Adriano Rivera, de pares peruans, que des de la seva habitació de l’Hospital de Sant Pau ha rebut la salutació de Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, i d’Éric Abidal, secretari tècnic del Club i representant de la seva Fundació, que li ha mostrat la Copa d’Europa que ell va aixecar a la final del 2011 a l’estadi de Wembley a Londres. En aquesta trobada també han estat presents Jordi Penas, director del Museu, Mària Vallès, directora de la Fundació Barça, i Hayet Abidal, directora de la Fundació Éric Abidal.

Max Adriano ha pogut efectuar amb ajuda dels socis voluntaris la seva visita al Museu i al Camp Nou des de la seva habitació de l’Hospital de Sant Pau, on a més de la seva mare, ha estat acompanyat també per Gemma Craywinckel, directora gerent de l’Hospital de Sant Pau, i per Ramon Garriga i Tono Tombas, patrons de la Fundació Barça, que li han fet entrega d’una samarreta del primer equip del FC Barcelona per part del Club com a record de la jornada.

Declaracions de Jordi Cardoner, vicepresident del FC Barcelona i de la Fundació Barça

“Estem molt satisfets d’aquesta iniciativa que hem pogut dur a terme amb motiu de la celebració del visitant 35 milions al nostre Museu. Accions com aquesta ja les hem efectuat en altres ocasions quan hem arribat a xifres destacades de visitants, però avui ha estat una visita molt especial en què gràcies al Robot Pol hem pogut oferir a un nen hospitalitzat l’oportunitat de veure els trofeus i els altres objectes que es troben exposats al Museu, així com poder passejar-se virtualment per les instal·lacions del Camp Nou”.

“Sempre que s’arriba a una xifra assenyalada de visitants ens permet viure una jornada important per al Museu, i la xifra assolida avui ens mostra, un cop més, el gran interès que desperta aquesta instal·lació tant per als aficionats locals com per als visitants de la nostra ciutat”.

Un creixement constant al llarg de 35 anys de vida

El del FC Barcelona és actualment el museu més visitat de Catalunya i el primer museu esportiu creat per un club de futbol. Situat al Camp Nou, s’hi exposen objectes històrics i els principals trofeus assolits al llarg de la història del Club, ja siguin de l’equip de futbol o de les seccions professionals. Els visitants també poden fer un recorregut a través dels 120 anys d’història del FC Barcelona i reviure, mitjançant un imponent mur interactiu i diverses pantalles tàctils, els moments més celebrats per l’afició.

El Museu es va inaugurar el 24 de setembre del 1984 i Julià Bretos, veí de Mataró, soci 47.505, en va ser el primer visitant. L’evolució de visitants al Museu ha estat constant. El primer any va tenir 19.432 visitants i un any després ja van ser 133.052 les persones que van passar per la instal·lació. L’any 1999 es va superar per primera vegada el milió de visitants i les constants remodelacions i la unió amb la visita a les instal·lacions de l’Estadi van anar disparant la xifra de visitants cada temporada. Durant l’any 2018 van ser més d’1,8 milions de persones les que van passar pel recinte.

La gran afluència de públic en els darrers anys va fer que al novembre del 2016 s’arribés a la xifra total de 30 milions de visitants i que ara, tres anys després, s’hagi assolit la xifra de 35 milions de persones que han visitat el Museu des de la seva inauguració, ara fa 35 anys.

El projecte del Robot Pol

La visita d’avui s’ha pogut efectuar gràcies a la tecnologia del Robot Pol. El robot disposa de dues càmeres, una a la part superior i una altra a la part inferior, que ofereixen una visió completa de l'espai, i set micròfons interiors que permeten aïllar el soroll del voltant. El robot ha estat desenvolupat tècnicament i distribuït per l'empresa AWABOT. Aquesta iniciativa va néixer fa dos anys d'una proposta de la Fundació Abidal a la Fundació Barça i ara ja forma part del seu programa de Benestar Emocional Pediàtric, que té una col·laboració amb els principals hospitals pediàtrics de Catalunya. El robot s’anomena Pol en homenatge al primer nen que es va beneficiar de la prova pilot  d'aquesta innovadora experiència, que li va permetre fer realitat un dels seus últims somnis: visitar el Camp Nou i el Museu del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut