Bartomeu: “Aquesta plantilla és més competitiva que l’any passat”

Bartomeu: “Aquesta plantilla és més competitiva que l’any passat”

El president del FC Barcelona ha repassat a Barça TV l’actualitat del Club, on ha parlat, entre altres coses, de l’Espai Barça, la situació econòmica de l’Entitat, el cas Neymar i la continuïtat de Messi

Un cop tancat el mercat de fitxatges, el president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu s’ha mostrat satisfet, en una entrevista a Barça TV, de la plantilla del primer equip. “És una plantilla curta però molt competitiva”, ha explicat, poc abans de parlar de les gestions que ha fet el Club per portar Neymar. En clau esportiva, també s’ha referit al contracte de Leo Messi i a l’aposta per la Masia. En clau institucional, ha avançat que el pressupost 19/20 superarà per primer cop els 1.000 milions d’euros i que ara treballen per fer una assemblea extraordinària en els pròxims mesos per abordar els canvis en el finançament de l’Espai Barça.

LA PLANTILLA 2019/20

“La planificació estava feta de fa temps i vam fer els fitxatges que teníem planificats: un migcampista, un davanter, un defensa i pujar Wague del Barça B, a més del canvi de porter que es va donar per la voluntat de Cillessen de marxar”

“Aquesta plantilla és més competitiva que l’any passat. És curta però molt competitiva. Ernesto Valverde accepta l’exigència i espero molt d’aquest any”

“De Ligt era un dels objectius, però ell va decidir no venir al Barça”

“El vestidor no es va negar a fitxar Griezmann. Els jugadors no opinen sobre els fitxatges, qui decideix és l’equip tècnic”

“Estic content perquè jugadors com Riqui Puig, Carles Pérez i Ansu Fati, entre d’altres, vagin agafant la dinàmica del primer equip. M’agrada que l’entrenador els vagi incorporant. Han d’aprendre dels millors”

EL CAS NEYMAR

“El Barça ja havia fet la planificació de la plantilla, però Neymar era una oportunitat de mercat que va sorgir. Per tant, el seu fitxatge era un extra, no estava planificat”

“El Barça mai no ha posat sobre la taula jugadors del Barça, és el PSG qui els demanava dins la negociació”

“La negociació no es va materialitzar perquè el Club no podia assumir les demandes del PSG”

Germán Parga-FCB

PLANTILLES MOLT COMPETITIVES

“No veig altres equips que tinguin millors plantilles que les del Barça en equips professionals”

“La temporada passada vam arribar al tram final podent guanyar la Copa d’Europa en tots els equips professionals i això demostra els grans equips que tenim i que som competitius fins al final”

“S’han guanyat 8 de les darreres 11 Lligues, Champions, Mundials de Clubs... Sí que és cert que en moments puntuals l’equip no ha tingut el rendiment que ens hauria agradat”

EL CONTRACTE DE LEO MESSI

“Leo Messi té un contracte fins la temporada 2020/21, però abans del darrer curs el jugador pot deixar el Barça”

“Es tracta del mateix cas que en el darrer contracte que van tenir Xavi, Puyol o Iniesta. Són jugadors que es mereixen aquesta llibertat i no ens hem de preocupar perquè són molt culers”

“Volem que Messi jugui al Barça fins al 2021 i més enllà. Estem molt tranquils”

L’ESPAI BARÇA

“L’Espai Barça és un projecte de Club, no és un projecte d’una Junta Directiva”

“L’enderrocament del Miniestadi començarà, segurament, el 24 de setembre amb un acte commemoratiu”

“Al 2014, vam fer un pressupost de 600 milions. Ara estem afinant molt més, amb projectes concrets i amb cessió a exigències de l’Ajuntament, i la desviació podria arribar als 685 milions d’euros. En els propers mesos farem una assemblea extraordinària per abordar aquest tema del nou finançament.”

“La xifra del pressupost ha canviat perquè els costos són diferents dels de fa cinc anys i hem augmentat una mica més el sostre de construcció. També haurem d’abordar treballs al barri de les Corts, que al 2014 no estaven previstos. Els contractes de construcció es firmaran en el pròxim any o any i mig”

LA POSSIBLE ARRIBADA DE CARLES PUYOL

“Estem parlant amb ell i ens agradaria molt que tornés al Barça. Té molt per aportar al Club i té molt clar el concepte de futbol i d’organització. A més s’ha estat formant en els darrers anys”

“No és una emergència, però sí que és necessari que la posició del mànager general del Barça estigui coberta”

Germán Parga-FCB

EL VOT ELECTRÒNIC

“El vot electrònic és un debat de fa temps al Club. Quan tot sigui fiable, ens agradaria incloure’l. Hi ha hagut experiències que no han estat fiables. La llei actual de l’esport no ho permet, però hi ha una reforma de la llei pendent que espero que incorpori aquesta possibilitat”

“En les pròximes eleccions al Barça, estem treballant en la possibilitat d’establir diferents seus a tot Catalunya i en algun lloc de la resta d’Espanya, sense necessitat que tothom vingui al Camp Nou. És una altra opció, mentre el vot electrònic no sigui tècnicament fiable”

SITUACIÓ ECONÒMICA: PRESSUPOST I DEUTE

“Presentarem un pressupost per a la temporada 2019/20 de prop de 1.060 milions d’euros d’ingressos”

“Vull donar un missatge de tranquil·litat. Tenim una economia sanejada i som un club robust. Que les entitats financeres s’acostin a nosaltres per oferir-nos recursos és una demostració evident que som sòlids”

“El nivell de deute és normal i compleix les ràtios fixades pels estatuts. Estem per sota una vegada Ebitda, i tenim un Ebitda enorme, que genera molta caixa”

“L’any passat vam generar gairebé 180 milions d’Ebitda, amb uns beneficis acumulats de 153 milions i un deute net al voltant de 160 milions d’euros. Si hi afegim l'Espai Barça, aquest deute és de 217”

Germán Parga-FCB
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut