Bartomeu:

Bartomeu: "Guanyar la Lliga té un mèrit extraordinari, ens hem de sentir orgullosos del Barça"

El president fa balanç de la temporada en la reunió ordinària del Senat celebrada a l’Auditori 1899 davant de més de dos-cents membres de l’òrgan estatutari del Club

El FC Barcelona ha celebrat aquest dijous la reunió ordinària del Senat, un òrgan estatutari col·legiat i honorífic de caràcter consultiu, integrat pels mil socis i sòcies amb més antiguitat al Club. L’acte, celebrat a l’Auditori 1899, ha estat presidit per Josep Maria Bartomeu, que en el primer punt de l’ordre del dia ha fet un balanç de la temporada, en què ha realitzat una valoració esportiva del futbol i la resta d’esports professionals i s’ha referit també a l’activitat del Club més enllà de l’esport.

Bartomeu ha estat acompanyat del vicepresident primer Jordi Cardoner; els vicepresidents segon i tercer, Jordi Mestre i Jordi Moix; els directius Javier Bordas, Silvio Elías, Josep Ramon Vidal-Abarca, Pau Vilanova, Jordi Calsamiglia, Oriol Tomàs, Xavier Vilajoana, Josep Pont, Marta Plana, Jordi Argemí i la secretària de la Junta, Maria Teixidor, que ha conduït l’acte, el qual ha comptat amb la presència de més de dos-cents senadors.

En el seu parlament, Bartomeu ha qualificat la temporada de “molt bona, en espera del resultat de la final de Copa” i ha destacat el mèrit de la Lliga aconseguida pel primer equip, “amb una superioritat incontestable, tres jornades abans d’acabar el campionat”, i ha assegurat que “guanyar la Lliga té un mèrit extraordinari, diguin el que diguin els que tracten de desmerèixer-la”, tot reivindicant: “Sento un gran orgull pel nostre equip de futbol. Ens hem de sentir orgullosos del nostre Barça. Del que estem aconseguint als terrenys de joc i del que fem i transmetem fora de l’àmbit esportiu”.

Bartomeu també ha incidit en la importància de la final de la Copa del Rei que el Barça disputarà dissabte a Sevilla contra el València, “la sisena final consecutiva, que ens permetrà lluitar pel novè doblet de la nostra història”.

El president, però, s’ha referit a “l’eliminació de la Champions a semifinals d’una forma que ens ha generat molta decepció a tots els barcelonistes, una decepció compartida per socis, penyistes, aficionats i també per als nostres tècnics i jugadors”. Bartomeu ha compartit amb els senadors i senadores la pregunta de per què els barcelonistes se senten insatisfets quan l’equip ha guanyat la Lliga, la Supercopa, està classificat per a la final de Copa i ha arribat a les semifinals de Champions. “Doncs perquè des del 2004 ens hem acostumat a guanyar. I perquè teníem moltes esperances de guanyar aquesta Champions. I a més, perquè la derrota a Anfield ha arribat després d’un excel·lent resultat al Camp Nou i quan el record de Roma encara és molt present”, ha assegurat el president.

Plena confiança en Valverde

En el seu parlament, Bartomeu ha assegurat que “posar en valor la Lliga i els èxits és perfectament compatible amb l’autocrítica interna imprescindible després de l’eliminació de la Champions” i que ara cal seguir treballant “amb la mirada llarga, incorporant nou talent i joventut de manera periòdica”. En aquest sentit, el president ha trencat una llança en favor d’Ernesto Valverde. “Vull posar en valor algú que, de manera discreta, amb respecte i des de la intel·ligència està gestionant el nostre equip i la incorporació progressiva de nous valors. Em refereixo a Ernesto Valverde, en qui confiem plenament”.

El president blaugrana ha fet una crida unànime a centrar-se en la final de Copa, “no podem desmerèixer aquest títol”, i ha assegurat que afronta els dos anys que resten de mandat “amb la màxima força i il·lusió, i amb la confiança que ens dona el fet d’haver acumulat prou experiència en la gestió del Club”.

Després de recordar el context advers i competitiu que envolta el Club, “som un cas excepcional en el món de l’esport”, i que això “ens exigeix molts esforços, especialment per garantir la nostra sostenibilitat econòmica”, el president blaugrana ha assegurat “que estem molt orgullosos del nostre model de societat, on els socis tenim el poder de decidir. Perquè, a més, ho fem mantenint l’esperit de club familiar, amb els abonaments més econòmics d’Europa, finançant el 30 % dels desplaçaments a la Champions, i plantejant-nos projectes com l’Espai Barça sense que ens afecti la butxaca”.

Per últim, Bartomeu també ha fet un repàs de la resta d’esports, destacant la gran temporada de l’handbol o l’hoquei patins i recordant que “a hores d’ara ja hem guanyat 18 títols i estem a les portes d’igualar, i potser batre, el rècord històric que tenim amb 19”. També s’ha referit especialment al Barça Femení, que malgrat no haver aconseguit cap títol aquesta temporada, “ha aconseguit un èxit social sense precedents, jugar la primera final de la Champions de la nostra història suposa marcar un camí”.

Senat 2019.

Bartomeu ha finalitzat el seu parlament referint-se al que s’anomena “l’altre Barça, el Barça que va més enllà de l’esport”, elogiant la tasca que fa la Fundació, llançant un missatge d’il·lusió i confiança en l’Espai Barça i ressaltant l’aposta del Club pel coneixement, la innovació, la recerca i la innovació a través del Barça Innovation Hub.

L’acte del Senat ha continuat amb la intervenció del vicepresident primer Jordi Cardoner, que ha fet una exposició als senadors de la feina que fa la Fundació a Catalunya i a la resta del món per ajudar els nens i nenes vulnerables, i també el vicepresident Jordi Moix ha fet una presentació més detallada de com evoluciona el projecte de l’Espai Barça, que ja és una realitat i que aquest estiu inaugurarà la primera peça, l’Estadi Johan Cruyff de la Ciutat Esportiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut