Marta Plana explica a Yale el Barça Innovation Hub

Marta Plana explica a Yale el Barça Innovation Hub

La directiva responsable d’aquest projecte estratègic del Club ha participat a la ‘Yale Soccer Conference’ que organitza la prestigiosa universitat nord-americana

La directiva del FC Barcelona Marta Plana ha estat convidada per la Universitat de Yale per donar una conferència aquest dissabte sobre el Barça Innovation Hub, en el marc d’unes jornades que, sota el títol Yale Soccer Conference, organitza per primera vegada aquesta prestigiosa universitat nord-americana.

Marta Plana ha pronunciat la conferència sota el títol Barça Innovation Hub, shaping in Future of Sports, al Zheng Auditorium de la universitat i davant una audiència d’unes 350 persones, formada principalment per professionals de la indústria del futbol, estudiants de MBA d’universitats com Harvard, MIT (Massachussets  Institute of Technology) o Columbia, a més de la mateixa Yale, així com diferents emprenedors de l’àmbit esportiu i tecnològic.

La directiva del FC Barcelona responsable del Barça Innovation Hub ha centrat la seva intervenció a explicar què és aquest projecte estratègic del FC Barcelona i en què consisteix l’aposta decidida del Club per la tecnologia i la innovació. Marta Plana ha detallat també alguns dels exemples d’èxit en l’aplicació de la tecnologia en el món de l’esport.

La directiva ha començat la conferència explicant el significat del més que un club i els pilars que sustenten la singularitat blaugrana respecte d’altres clubs, així com la cultura inconformista que impregna la societat catalana i que forma part de la idiosincràsia del Barça, que sempre el porta a buscar l’excel·lència esportiva. D’aquesta manera, la conferència ha ajudat a explicar què és el Barça al món davant l’interès mostrat pel públic assistent.

El context de competència i la necessitat de mantenir el lideratge en el món de l’esport, d’estar sempre a l’avantguarda en tots els àmbits del coneixement esportiu, va impulsar el Club a crear el Barça Innovation Hub el 2017, amb l’objectiu de ser un referent en la indústria de l’esport com ho és en el terreny de joc, promovent una cultura oberta i de col·laboració, treballant de prop amb les marques líders, universitats, centres de recerca i start-ups de tot el món, així com altres clubs i institucions esportives, inversors o col·laboradors.

“El Barça és el laboratori més gran del món i això ens fa molt atractius a ulls dels nostres col·laboradors per desenvolupar projectes de recerca i de desenvolupament de nous productes i serveis que beneficiïn el Club però també la societat en general”, ha afirmat Marta Plana, que considera que “el gran repte del BIHUB és convertir Barcelona i el Barça en l’eix vertebrador i accelerador de la indústria del coneixement en el sector de l’esport a Europa i al món”. A més, Marta Plana ha atès els mitjans Sport Techie, ESPN i Telemundo/NBC per tractar aquesta temàtica.

La Universitat de Yale, situada a l’estat de Connecticut, va ser fundada el 1701 i és la tercera institució d’educació superior més antiga dels Estats Units. Per les seves aules han passat una seixantena de premis nobels a més de polítics com els expresidents dels Estats Units Bill Clinton i George W. Bush, Hillary Clinton o els exsecretaris d’Estat Hillary Clinton o John Kerry.

MARTA-PLANA-2-Optimized
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut