Baskonia – Barça Lassa: Victòria de mèrit al Buesa Arena (73-82)

Els de Pesic s’emporten el triomf gràcies a un gran últim període i segueixen líders de l’ACB

S’acaba la primera volta de la Lliga Endesa. El Barça Lassa ha superat el Baskonia (73-82) en un partit molt seriós dels de Pesic, que s’ha acabat decidint en el darrer quart del matx amb un parcial de 12-20 favorable als barcelonistes.  El jugador més valuós dels blaugrana ha estat Tomic amb 17 punts, 9 rebots i 21 de valoració.

Malgrat el resultat final, el duel ha començat amb forces imprecisions ofensives per als homes de Svetislav Pesic (5-0, min 3). Això ha provocat que els locals agafessin la primera diferència a l’electrònic (12-5, min 5). Però a través de la ràpida circulació de pilota i l’encert des del perímetre amb dos triples (un de Pangos i l’altre de Claver), s’ha arribat amb l’ajustat 19-15 favorable al conjunt basc.

L’intercanvi de cops en atac ha estat la tònica d’ambdós conjunts en els primers compassos del segon període (26-19, min 13). A partir de la intensitat defensiva dels blaugrana, amb una pressió intensa a tota la pista, els de Pesic han dificultat les ofensives dels locals i un triple de Singleton ha significat el 31-27 al marcador (min 16). Tot i que l’actitud defensiva local ha dificultat les coses, de la mà d’un inspirat Hanga en atac ha permès arribar a l’equador del matx amb l’ajustat 38-36 a l’electrònic del Buesa Arena.

Augmenta el ritme anotador

Després del pas pels vestidors, els dos equips han sortit amb un plus més de ritme en el joc tant en la parcel·la ofensiva com en tasques defensives. Els blaugranes però, amb un rigorós parcial de 0-7  gràcies a un triple de Pangos i la solidesa de Seraphin en el joc interior, han situat les taules en el partit (51-51, min 25). A partir d’aquest moment l’intercanvi de cistelles dels dos equips ha estat present en el parquet (59-56, min 27). En els darrers compassos del quart, amb un esplèndid Pangos a la direcció de joc culer i un Tomic amb un clar protagonisme ofensiu (17p i 21v), els de Pesic han arribat al final del tercer assalt per primera vegada al davant al marcador 61-62.

Últim període de color blaugrana

En l’últim assalt el Barça Lassa ha mostrat la seva millor versió amb un parcial de 2 a 8 en els primers minuts de joc.  Mitjançant un gran joc col·lectiu amb transicions ràpides atac-defensa i amb un Pau Ribas encertadíssim en atac, els de Pesic han situat la primera escletxa al duel (63-70, min 32). Les imprecisions en atac dels locals combinada amb les bones accions dels blaugrana, tant en defensa com en atac, han acabat significant la 15ena victòria a la lliga del Barça Lassa que tanca una gran primera volta amb un balanç de 15-2.