Barça Lassa – Panathinaikos: Triomf de prestigi des de la defensa (79-68)

Els de Svestilav Pesic sumen la cinquena victòria seguida a l’Eurolliga

Victòria clau i molt treballada a l’Eurolliga contra un rival directe a la classificació. El Barça Lassa s’ha imposat al Panathinaikos per 79-68 en un partit molt ajustat i en què els blaugranes han sabut mostrar la seva millor versió amb el marcador igualat. Els culers més destacats han estat Thomas Heurtel (23 punts) i Kevin Seraphin (14 punts).

El duel ha començat amb poca anotació per part dels dos conjunts. D’aquesta manera, el matx s’ha mantingut amb pocs punts i amb les defenses com a dominadores. Thomas Heurtel ha estat el líder ofensiu del Barça Lassa amb 14 punts al final de la primera meitat.

Al segon quart els homes de Svetislav Pesic han aconseguit una diferència a favor de vuit punts en diverses ocasions. El conjunt grec, però, ha sabut reaccionar abans del descans i, a través de Papapetrou i Mitoglou, han aprofitat l’encert i el control del rebot ofensiu. D’aquesta manera, amb una cistella del Panathinaikos als darrers segons, el duel ha marxat a la mitja part amb 37-36 al marcador.

Exhibició blaugrana

Al tercer període el conjunt grec ha capgirat el resultat en un intercanvi de cistelles. El Barça Lassa ha sabut desplegar un gran joc, amb tres triples consecutius –Ribas, Claver i Singleton– i el control del rebot ofensiu. D’aquesta manera, i amb un parcial a favor de 11-0, els culers han superat la barrera del 10 punts (53-42, min 27). Un període que ha acabat amb els blaugranes per davant (56-52) i el domini de Seraphin a dins de la zona.

Igualtat fins al final

El partit s’ha mantingut amb un marcador molt ajustat en tot moment, si bé el Barça Lassa ha sabut encarar els darrers minuts de manera més encertada. Els barcelonistes no tan sols han tancat el triomf als darrers minuts, sinó que, amb un triple d’Heurtel i un altre de Hanga, també han pogut aconseguir l’average a favor respecte del conjunt grec. Amb aquest triomf el Barça Lassa empata a la cinquena posició amb l’Olympiacos.