FC Barcelona Lassa – Divina Seguros Joventut: Cap a la final (78-52)

Els de Georgios Bartzokas es classifiquen per jugar el partit decisiu de la Lliga Catalana amb un contundent marcador a les semifinals de la competició contra els de Badalona

El FC Barcelona Lassa de bàsquet lluitarà per assolir la seva vuitena Lliga Catalana de forma consecutiva. I ho farà després d’haver derrotat a les semifinals de la competició, que enguany es juga a Andorra, el Divina Seguros Joventut de Diego Ocampo (78-52). Els de Georgios Bartzokas han sabut aprofitar les errades dels de Badalona per jugar amb comoditat, i amb el marcador molt a favor durant pràcticament tot el partit. Eriksson, amb 22 punts, ha estat el màxim anotador del partit, mentre que Alberto Abalde, amb 14, ha estat el jugador verd-i-negre que ha fet més punts. Punts, però, que no han pogut amb el Barça Lassa, en un clàssic del bàsquet català que s’ha començat a decantar ja en els primers minuts.

Perquè els de Bartzokas han començat amb força (11-2, min. 7), amb un joc més ràpid que el rival, tot i que la Penya ha estat capaç de retallar distàncies en un segon quart que ha estat més igualat. Malgrat tot, el 36-23 que ha marcat l’electrònic al descans ha reflectit que el gran dominador dels primers vint minuts ha estat l’equip blaugrana. La clau ha estat el primer període (18-8), amb set punts de Doellman, i els minuts inicials del segon quart, amb un gran joc de Dorsey al pal baix, en què els de Georgios Bartzokas han aconseguit un màxim avantatge de 29 punts (34-15, min. 17).

La Penya, però, ha aconseguit capgirar aquesta dinàmica i, de la mà d’Alberto Abalde, ha millorat els seus registres anotadors amb un parcial de 0-8 (34-23, min. 19) abans del pas per vestidors.

Més marge blaugrana

Però a la represa, el Joventut s’ha quedat clavat durant una bona estona en els 27 punts. El Barça ho ha aprofitat i ha aconseguit arribar als 20 punts de diferència ràpidament (47-27, min. 24). Una distància suficient i ben gestionada pel Barça, encara més després d’uns grans moments sobre el parquet de Markus Eriksson, amb 15 punts en aquests deu minuts -tres triples consecutius- que han marcat el final del tercer període (60-34, min 30) i han deixat sentenciada la victòria.

Amb el triomf assegurat, i les defenses amb un ritme més baix, el Barça ha dedicat el quart i últim període, que ha acabat amb un 78-52, a fer provatures i preparar-se per a la final de la Lliga Catalana, que es jugarà aquest dijous 29 de setembre a les 21 hores. La vuitena copa espera.