Bilbao Bàsquet – FC Barcelona Lassa: Primera derrota de l’equip de Bartzokas a la Lliga (92-79)

El Barça, tot i refer-se d’un mal primer quart, ha acabat encaixant la primera derrota lliguera

El Barça Lassa ha perdut a la pista del Bilbao Bàsquet (92-79) davant d’un conjunt basc molt rocós i molt intens en defensa. Algunes desconnexions blaugrana durant el partit han fet que els barcelonistes no hagin pogut aconseguir la seva tercera victòria consecutiva a la competició domèstica. Tot i la derrota, cal destacar els 29 punts de Rice, que es consagra com un gran líder de l’equip culer.

Després d’un primer quart per oblidar, en què el Barça Lassa ha arribat a tenir un parcial en contra de 14 a 0, ha fet falta l’aparició de Rice per començar la remuntada del conjunt català. Els cincs primers minuts han estat de total desconnexió blaugrana fins al punt que el Barça Lassa ha arribat a perdre per 20 punts de diferència. Això ha obligat Bartzokas a demanar alguns temps morts per parar el matx. I és que l’entrenador grec necessitava capgirar l’enfrontament per intentar anotar i reduir la distància amb el conjunt basc. A poc a poc han anat apareixent jugadors importants del Barça que han començat a fer possible la remuntada culer. L’encert i la serietat de Rice i la duresa i la consistència de Dorsey sota l’anella han fet que els de Bartzokas comencessin a disputar un partit totalment diferent.

Reacció de caràcter

El segon quart ha començat amb domini total blaugrana. El FC Barcelona Lassa ha aconseguit un parcial de 0 a 16 i ha generat jugades, assistències i cistelles amb criteri. El partit ja començava a estar on l’entrenador grec volia. Tot i la remuntada de l’equip visitant, el Bilbao Bàsquet no ha deixat de treballar per posar les coses difícils al Barça, que havia de seguir picant pedra per apropar-se cada vegada més al marcador. El conjunt basc és persistent i s’ha de suar de valent per treure una victòria de casa seva. La insistència ha fet que s’arribés al descans amb un marcador més ajustat (38-34).

Tècniques i desencert a cistella

En aquest tercer quart, els jugadors blaugrana han tornat a desactivar la seva intensitat del segon temps i s’han vist una altra vegada amb una llarga distància al marcador. A la meitat d’aquest tercer període els bascos han tornat a prendre avantatge i s’han arribat a col·locar amb deu punts per sobre de l’electrònic. Una tècnica a Dorsey, per una falta amb el partit aturat, i, posteriorment una tècnica a Batrzokas per protestar, han fet que el Barça Lassa desaparegués del partit per petits moments. Això ha passat factura als culers i ho ha aprofitat el Bilbao Bàsquet, que ha disputat l’últim quart amb un resultat força còmode (68-80).

Un últim temps molt disputat ha fet que tots dos equip traguessin forces extres per poder emportar-se un partit molt disputat i a la vegada intents. A la meitat del darrer quart el resultat era de 77-69. L’esforç en l’estrena a l’Eurolliga, per part blaugrana, ha fet que en aquest últim temps els de Bartzokas estiguessin mancats de forces per poder aconseguir un bon resultat lluny del Palau. Tot i la derrota, el Barça ha tingut bons moments de joc durant els quals s’hauria pogut posar per davant al marcador. Al final els de C. Duran han estat més sencers per encarar aquesta recta final i s’han acabat emportant el partit per un resultat de 92 a 79.