L’Eurolliga del Barça Lassa després de cinc jornades

L’Eurolliga del Barça Lassa després de cinc jornades

Els de Bartzokas tenen un balanç positiu de 3-2 i són la millor defensa de la competició gràcies al treball col·lectiu a la pista del darrere

El Barça Lassa ja ha tastat la duresa de la nova Eurolliga, ja sap què es trobarà cada setmana –o dos cops per setmana- i també ha patit diverses lesions que han obligat l’equip a donar tots junts un pas endavant per cobrir les baixes. Les lesions, inesperades, de llarga durada o comuns en el bàsquet, han provocat que en diversos partits Georgios Bartzokas tingués 5 baixes. Tot i així els blaugranes tenen un balanç de 4-1 a la Lliga Endesa i de 3-2 a l’Eurolliga, és a dir, han guanyat 7 dels 10 partits disputats fins ara sent la millor defensa a Europa (71) i la segona millor a la Lliga Endesa (73,4).

Triomfs a domicili

El Barça ha disputat tres dels cinc partits a domicili. A la pista de l’Unics Kazan, amb remuntada inclosa per aconseguir el triomf (63-69), a la pista de l’Estrella Roja de Belgrad, en la que ha estat la derrota més clara  (76-65) i en el que la lesió en el tendó d’Aquil·les de Pau Ribas va ser la pitjor notícia, i aquest dimecres a la pista del Maccabi Tel Aviv (69-79). Queden moltes pistes per visitar, però, de moment, tres destins complicats i dos d’ells llunyans, ja s’han completat amb èxit. A casa, dos partits i una victòria: derrota contra el Fenerbahçe (72-73) i triomf contra el Bamberg (78-74).

Els següents reptes dels blaugranes a Europa seran la visita del Zalgiris de Kaunas (dijous 10, 21h), el viatge al Pireu per jugar contra l’Olympiakos (dimecres 16, 19h) i la visita del Reial Madrid al Palau Blaugrana (divendres 18, 21h).

La tornada de Koponen

Tot i que les lesions segueixen el seu curs -Doellman i Navarro segueixen recuperant-se, mentre que Lawal i Ribas tenen lesions de llarga durada- hi ha hagut una notícia realment bona. La tornada de Petteri Koponen a les pistes el passat 28 d’octubre, després de ser víctima d’un accident de trànsit, va ser una de les millors notícies per a ell, per a l’equip i per a l’afició.

Ha disputat ja tres partits i segons va comentar l’entrenador Bartzokas, “ha de posar-se en forma a través dels partits”.  De moment, en tres partits, ha disputat 15, 17 i 25 minuts, fet que mostra la seva millora dia rere dia, i a Tel Aviv va anotar 14 punts. Koponen està de tornada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut