FC Barcelona Lassa – Reial Madrid: El perímetre blanc decideix el Clàssic europeu (63-102)

Els 14 triples anotats pels blancs han estat una llosa massa gran per a un Barça Lassa que no ha pogut repetir l’actuació dels dos Clàssics anteriors

El FC Barcelona Lassa de bàsquet ha caigut aquest divendres en el Clàssic d’Eurolliga al Palau Blaugrana (63-102). L’equip de Bartzokas ha anat a remolc del Reial Madrid durant tot el partit, i l’encert des del perímetre ha marcat la diferència final al marcador. Els 14 triples anotats pel conjunt de Pablo Laso han estat massa per a un Barça Lassa que ha tingut en Rice el seu home més destacat, amb 23 punts. Ara els blaugranes queden amb quatre victòries i quatre derrotes, i diumenge rebran l’Estudiantes en partit de la Lliga Endesa.

El parcial inicial de 0-7 es convertiria en una premonició del que acabaria sent el partit. Encert total del Reial Madrid i imprecisió blaugrana. L’escletxa oberta pels blancs a l’inici ha estat una llosa massa important, sobretot fins al descans. Tot i l’ímpetu de Tomic i Dorsey a la pintura, el perímetre madridista s’ha mostrat letal. Un tres de tres en triples als primers compassos ha marcat el resultat. El Barça Lassa ha trobat bons minuts puntualment, però no ha sabut donar-los continuïtat.

40 minuts a remolc

Amb una diferència que ha rondat els deu punts entre el primer i el segon quart (13-25), l’encert blanc ha anul·lat qualsevol intent blaugrana d'apropar-se. Els punts de Carroll i Llull han pesat massa davant del joc irregular del Barça Lassa. En uns minuts de rauxa protagonitzada per Dorsey, l’equip s’ha contagiat i ha arribat a apropar-se al marcador (25-34), però la pèrdua de pilotes i les transicions visitants han tornat a fer créixer la diferència (25-44).

Un últim llançament d’Oleson sobre la botzina del descans ha mantingut viva l’esperança davant d’una segona part que hauria de canviar molt. I és que a la primera part el balanç era d’un triple per al Barça Lassa i vuit per al Reial Madrid. En arrencar el tercer quart, igual que al primer, quatre punts seguits de Rice semblava que donaven opcions de reacció al Barça Lassa. Però com ja havia passat a l’inici, i de nou des del perímetre, Maciulis ho ha tallat en sec.

A mesura que passaven els minuts, el Barça Lassa s'anava ressentint del cansament físic i no trobava la manera de retallar el marcador, que s’anava eixamplant a favor del conjunt madridista. La major rotació de banqueta del Reial Madrid, a més, permetia als de Pablo Laso mantenir el nivell físic. S'ha entrat a l’últim quart amb tot decidit i, tot i que el Palau Blaugrana i l’equip no s'han rendit en cap moment, la victòria ha marxat cap a Madrid. Sense temps per lamentar el resultat, els blaugranes rebran diumenge (12.30 hores) l’Estudiantes en partit de Lliga Endesa.