CSKA de Moscou – FC Barcelona Lassa: Derrota en una pista inexpugnable (92-76)

Els de Bartzokas, tot i donar la cara en tot moment, han perdut a casa del líder, equip que ha guanyat tots els partits al seu pavelló

El FC Barcelona Lassa no ha pogut assaltar l’inexpugnable pavelló del CSKA de Moscou (92-76), que es consolida jornada rere jornada com a líder de la classificació a l’Eurolliga. Els russos han demostrat per què és tan difícil jugar a la seva pista i han posat les coses molt difícils als blaugranes, que, tot i anar sempre a remolc al marcador, han intentat capgirar el resultat en tot moment, sense fortuna. Un gran segon quart dels culers no ha estat suficient per endur-se un resultat positiu de Moscou i, tot i arribar amb vida al darrer quart, finalment la victòria s’ha quedat a Rússia.

El matx ha començat amb una cistella inicial de Doellman que ha avançat els blaugranes, però tot i així el primer quart ha estat molt favorable als locals. Els homes de Dimitris Itoudis s’han anat desempallegant al marcador dels culers amb parcials força favorables per acabar el període amb un +13 (24-11).

El segon quart els barcelonistes tampoc l’han començat de la millor manera, amb una antiesportiva de Perperoglou al primer minut. Tot i així, el mateix jugador grec ha estat un dels més actius, ja que ha anotat 6 punts seguits (un 2+1 i un triple). La principal bona notícia d’aquest segon període ha estat l’entrada de Juan Carlos Navarro, que ha tornat a les pistes després de la lesió. El de Sant Feliu de Llobregat ha tornat en molt bona forma, i ha anotat el primer triple que ha intentat.

Reacció d’orgull

Juntament amb un gran triple de Vezenkov i una cistella de Navarro, semblava que els blaugranes podien apropar-se al marcador situant-se a només 7 punts (quan havien arribat a estar 17 per sota), però el CSKA no ha afluixat el ritme. A més, els àrbitres han assenyalat tècniques a Bartzokas i Navarro, però tot i així els culers no s’han donat per vençuts i, amb dos triples seguits d’Oleson i Claver i una reacció d’equip brutal, el Barça ha arribat al descans només dos punts per sota (44-42) amb un segon quart anotador espectacular: 31 punts.

Després del descans els culers han aconseguit empatar el partit a 44 amb una cistella de Koponen, i el mateix finlandès ha anotat un triple per avançar els culers a Moscou. La reacció blaugrana ha estat magnífica i el partit ja tornava a estar totalment igualat i obert per a tots dos equips. El quart ha seguit amb un estira-i-arronsa entre tots dos conjunts, sense cap dels dos obrint escletxa al marcador. Quan semblava que el CSKA es podia distanciar, han arribat els triples de Doellman i Claver (màxim anotador blaugrana amb 17 punts) per tornar a igualar-ho tot. Els locals, però, amb també dos triples de Teodosic i Kurbajnov, han aconseguit arribar al descans amb un 71-65.

Últim quart sense fortuna

Els blaugranes arribaven a l’últim quart amb opcions i competint molt bé, després de dos quarts seguits a un bon nivell. Però el CSKA ha demostrat per què és el líder de l’actual Eurolliga i no ha donat opcions als culers. Semblava que els de Bartzokas podrien disputar el partit fins al final, però el Barça ha tornat a fer un període anotador fluix (11 punts, igual que al primer quart), i això ha permès que els russos s’acabessin enduent el matx per 92-76.

Finalment, derrota blaugrana a Moscou, on el Barça Lassa no ha estat capaç de treure un resultat positiu de la pista del líder (on ningú ha pogut guanyar en tota l’Eurolliga), però ha donat la cara i ha lluitat en tot moment. Ara, el proper partit dels de Bartzokas serà diumenge al Palau Blaugrana davant el Joventut (12.30 h).