FC Barcelona Lassa – Darussafaka Dogus Istambul: Victòria competida i pacient per tancar l’any (81-77)

Els de Bartzokas finalitzen la primera volta amb un triomf important per situar-se amb set victòries i encarar el 2017 amb optimisme

El Barça Lassa ha superat el Darussafaka Dogus Istambul per 81-77 en un partit que l’equip ha hagut de treballar pacientment fins al final. Tomic, Rice, Vezenkov,Doellman i Koponen han estat els homes més destacats per sumar una victòria importantíssima en l’última jornada de la primera volta de l’Eurolliga.  Tomic i Rice han estat els màxims anotadors amb 16 i 13 punts respectivament.

Visitava el Palau Blaugrana un dels equips més perillosos a domicili. El Barça després de la victòria davant el conjunt italià en l’anterior jornada volia sumar l’última victòria de l’any 2016. No seria fàcil, perquè l’inici dels turcs ha estat elèctric encertant des del tir exterior (9-15, min 5). Tot i això, els blaugranes aguantarien el primer impacte i començarien a jugar amb més pausa.  Tomic estava sent dels homes més efectius sota el taulell, mentre que Navarro i Doellman ajudaven a mantenir-se a prop en el marcador al final del primer quart (19-22, min 10).

30.000 punts del Barça a l'Eurolliga

Les imprecisions s’han apoderat en l’inici del segon període i tots dos equips enllaçaven atacs curts i ràpids sense anotar amb efectivitat. Costava trenar jugades amb criteri i la precipitació en tots dos bàndols feia que el partit es jugués a una anotació baixa. Amb tot, Alex Renfroe i Vezenkov han sacsejat l’electrònic i han situat l’equip per davant (35-34, min 18). De fet, Vezenkov amb un 2+1 ha anotat el punt 30.001 del FC Barcelona en la història de l’Eurolliga. Un fet històric que situa al Barça en el tercer equip en assolir aquesta fita en la competició després del CSKA i el Baskonia. El partit es posava tens i els turcs han pogut enllaçar dos triples consecutius per capgirar el marcador abans del descans i marxar amb una avantatge de cinc punts (35-40, min 20).

Reacció blaugrana brillant

El pas pels vestidors ha anat de meravella al Barça, que ha sortit motivadíssim. Els de Bartzokas han tret el seu caràcter i han aconseguit un parcial espectacular de 14-0 per situar-se per davant (49-40, min 25). Era la màxima avantatge blaugrana en tot el partit. Tres triples de Rice, Navarro i Doellman feien aixecar el públic del Palau. El Barça estava encertat i els turcs no sabien com frenar el cop blaugrana. Seguia el Barça amb força, però els de Blatt han reaccionat a través del canell de James Anderson, màxim anotador del partit amb 21 punts, que ha fet set punts consecutius per posar-se un a sota a l’electrònic (53-52, min 28).  Tornava a regnar la igualtat en el matx i dues cistelles gairebé consecutives de Tomic - 100% d’encert en tirs de dos - han permès tancar el tercer període amb avantatge (59-57, min 30).

Estava sent un gran partit el que s’estava vivint al Palau i cap dels dos equips aconseguia obrir escletxa al marcador. La igualtat continuaria sent la tònica d’un últim competit període. S’imposaven clarament les defenses. I és que en cinc minuts només s’anotarien 14 punts (65-65, min 35). Però el canell de Vezenkov des del tir exterior ha fet tornar al Barça a posar-se per davant. Els dubtes se situaven a la banda turca i  més, quan Rice ha anotat un triple espectacular per posar el 72-68 a dos minuts del final.

Mancava poc temps, però els de David Blatt no ho han posat fàcil i han lluitat fins als últims segons. El Barça, però, amb paciència i intel·ligència ha posat al final contra les cordes al conjunt turc i amb molta concentració no han deixat escapar l’avantatge i han finalitzat l’any amb un triomf importantíssim, per seguir escalant posicions i encarar la segona volta de l’Eurolliga amb optimisme.