Tecnyconta Zaragoza – FC Barcelona Lassa: L’any comença amb victòria a ritme de triples (75-86)

Els blaugranes mantenen a domicili el bon moment de joc i sumen un triomf marcat per l’encert des de la línia de tres amb 15 triples

El FC Barcelona Lassa de bàsquet ha traslladat el bon moment de forma al Palau Blaugrana als partits de fora de casa. Així ho ha demostrat aquest dilluns amb una bona victòria a la pista del Tecnyconta Zaragoza. Un triomf marcat per l’encert en els triples, ja que el conjunt de Bartzokas ha anotat 15 llançaments de tres. Oleson i Koponen, amb quatre triples cadascú, han dirigit un Barça Lassa que ha tornat a tenir en Tomic el seu jugador més destacat -18 punts i 25 de valoració.

Dues faltes ràpides de Tyrese Rice han condicionat l’inici de partit per al Barça Lassa, però en el seu lloc Koponen ha assumit amb bona nota la direcció de l’equip. En els primers minuts els blaugranes han intentat obrir escletxa, però alguns errors seguits han permès els locals tornar a la igualtat (14-14). Un ganxo de Tomic ha tallat la mala ratxa, i els culers han afrontat el segon quart per davant (17-19). En arrencar el segon període ha estat quan ha començat el festival de triples. Un parcial de 0-11 ha obert la primera gran diferència favorable al Barça. L’encert de Koponen i Oleson des de més enllà dels 6,75 ha liderat un magnífic període culer (32 punts). A més, la millora en defensa ha estat notable, i al descans l’avantatge ja era de 17 punts (34-51).

Mantenen el bon nivell

Després d’un segon període excel·lent, Bartzokas ha demanat que es mantingués la intensitat en la represa. I així ha estat. Rice ha tornat a la pista, i el marge de punts blaugrana no ha parat de créixer (40-66). Els culers dominaven el rebot, es mostraven encertats de cara a cistella i controlaven els atacs locals. Només Norel, Gecevicius i Benzing –ja en la recta final- han trencat la bona defensa blaugrana.

La segona part ha estat de Tomic. Fins que ha estat substituït quan el marcador ja estava sentenciat, el pivot croat s’ha mostrat intractable sota l’anella. Una cistella sobre la botzina de Doellman ha tancat el tercer quart amb 25 punts de marge per al Barça Lassa (50-75). La victòria estava encarrilada, però el Tecnyconta Zaragoza, amb punts de Benzing, ha intentat la reacció (60-77). El Barça Lassa ha tallat la primera empenta, però en el tram final una petita baixada d’intensitat ha acabat maquillant el marcador (75-86).

Amb aquest triomf, el Barça Lassa ja suma quatre victòries consecutives i refermen la segona posició a la taula amb un balanç de 11-3. Els de Bartzokas miraran de mantenir la bona línia el proper dijous en la visita a la pista del Brose Bamberg (20 hores), mentre que el proper partit de Lliga Endesa serà el diumenge (12.30 hores) al Palau Blaugrana contra l’Obradoiro.