Barça Lassa-Anadolu Efes Istanbul: Es fan forts al Palau a base de triples (89-78)

Els punts de Faverani (18) –en un gran debut-, Claver(15) i Koponen (20), acompanyats de les assistències de Rice (9), donen una victòria importantíssima en un partit que s’ha trencat en el tercer quart

El Barça Lassa ha sumat un triomf important davant l’Anadolu Efes Istanbul, un rival directe de cara a la classificació de l’Eurolliga. El conjunt blaugrana, en el dia del debut de Faverani, s’ha imposat a l’equip dirigit per Velimir Perasovic desplegant bon joc ofensiu, que s’ha acabat traduint en 15 triples de 25 intents. El tercer quart ha estat decisiu i ha deixat encarat un triomf que el conjunt de Bartzokas ha hagut de suar de valent. Sota la direcció de Rice (nou assistències), Claver, Faverani i Koponen -15, 18 i 20 punts, respectivament- han estat els homes més encertats. El partit deixa el Barça Lassa amb 8 victòries i deu derrotes a falta de 12 jornades.

Tant l’Anadolu Efes com el Barça Lassa arribaven d’una derrota a aquest divuitè duel de l’Eurolliga. El Barça saltava a la pista amb l’únic objectiu d’aconseguir una victòria que l’igualés amb el conjunt turc a la taula. Els blaugranes semblava que sortien amb les idees clares en atac, però les coses no acabaven de sortir. El debut de Faverani a la meitat del primer quart, però, ha servit de revulsiu i el brasiler, amb 7 punts consecutius, ha guiat el Barça Lassa en atac en aquests primers minuts i deixava l’enfrontament amb empat a 11.

Faverani, revulsiu

La bona irrupció del nou fitxatge blaugrana en el primer quart s’ha confirmat al llarg dels minuts. I és que amb ell sobre el parquet, els de Bartzokas trobaven solucions per dins davant la bona defensa a l’home del conjunt turc. Koponen ha estat un dels altres destacats de la primera part, acabant el primer quart amb un triple i començant el segon amb dos tirs de tres consecutius que ajudaven el Barça Lassa a no desenganxar-se del marcador i contrarestar les pèrdues. Del canell de Renfroe, Oleson i Rice han arribat tres triples més que posaven els de Bartzokas només un punt per sota abans de marxar al descans (33-34).

Els triples, protagonistes

La faceta pausada dels primers vint minuts ha quedat en un segon pla en el tercer quart. Ambdós conjunts han plantejat un partit d’atac. Els de Bartzokas no ho han desaprofitat i han ofert un bon joc ofensiu. Faverani seguia sent protagonista i les assistències de Rice cap al pivot acabaven amb cistella blaugrana (40-43). En defensa el brasiler també es deixava veure i, amb 7 rebots defensius, ha estat el màxim rebotador d’un partit vibrant. De fet, un tap del nou ‘13’ blaugrana ha comportat un triple de Doellman (43-45) que desendollava el conjunt turc del partit. I és que a partir d’aquí els blaugranes han capgirat el marcador. Un parcial de 10-0, guiat pel capità blaugrana, ha posat el Barça per davant (53-48).

El partit estava sent trepidant, els blaugranes oferien un joc vistós al Palau i convertien la concentració en defensa en cistelles en atac. Precisament, Faverani ha estat l’autor de dues accions que han comportat dos 2+1 consecutius i que han deixat el marcador amb 63-53 a falta dels últims deu minuts. El Barça Lassa seguia en línia ascendent en l’últim quart, i els triples seguien arribant. Tant és així que un triple de Claver posava la màxima diferència al marcador (70-55). Koponen, però, era el principal artífex en aquesta faceta del joc, i ha arribat a convertir sis dels vuit triples que ha intentat. A poc a poc s’apropava el final i el conjunt de Bartzokas sentenciava l’Anadolu Efes Istanbul a base de triples. I és que dels 11 últims punts del Barça Lassa, 9 han arribat des de la línia de 3. Així, el Barça Lassa s’ha endut una important victòria per 89 a 78 i ja suma 8 triomfs, els mateixos que el conjunt turc.