Svetislav Pesic seguirà al Barça Lassa fins al 2019

Svetislav Pesic seguirà al Barça Lassa fins al 2019

L’entrenador serbi i el Club han arribat a un acord per a la continuïtat de Pesic fins al 30 de juny del 2019

El Barça Lassa i Svetislav Pesic han arribat a un acord per a la continuïtat del tècnic serbi per una temporada més, fins al 30 de juny del 2019. Pesic, que va arribar a l’equip el febrer del 2018 en substitució de Sito Alonso en la que era la seva segona etapa al Club, va aconseguir dos títols, la Copa del Rei i la Lliga Catalana.

Millor percentatge de victòries

Svetislav Pesic és l’entrenador estranger, amb un mínim de 100 partits dirigits a la Lliga Endesa, amb millor percentatge de victòries (71,5%): 179 partits amb 128 victòries i tan sols 51 derrotes en les tres banquetes a les quals ha estat: FC Barcelona, Akasvayu Girona i València Basket. Pel que fa a l’etapa al Barça, els números són encara més espectaculars amb 83 triomfs i 29 derrotes en 112 partits dirigits, mentre que a l’Eurolliga el balaç de Pesic amb el Barça Lassa és de 36 triomfs i 14 derrotes.

Triplet blaugrana

Respecte al seu palmarès com a blaugrana, en la seva primera etapa al Barça, Pesic va guanyar dues Lligues ACB (2003 i 2004), una Copa del Rei (2003) i una Eurolliga (2003), que va ser la primera de la història de la secció, així com el primer i únic triplet del Barça.

Cal destacar que Pesic, durant la seva trajectòria com a seleccionar nacional, va guanyar el Campionat d’Europa en dues ocasions (1993 amb Alemanya, 2001 amb Iugoslàvia), així com campió del Món també amb l’antiga Iugoslàvia (2002) sent l’únic entrenador que ha aconseguit aquesta fita.

Les declaracions

Nacho Rodríguez

"Estem molt contents amb la continuïtat de Pesic com a entrenador del primer equip, Ha fet una gran feina des de la seva arribada, coneix la casa perfectament i les competicions que disputem. A més, és un tècnic respectat pels jugadors i això sempre és important en un club gran com el Barça".

"Amb Pesic hem aconseguit un títol que feia 4 anys que no es guanyava i hem tornat al camí del qual no ens havíem d'haver desviat: el camí de la lluita, l'entrega i del sentiment per el nostre escut".

"Volíem continuar amb la feina feta en aquesta segona part de la temporada i per això seguim confiant en Pesic i en tot el seu staff tècnic".

Svetislav Pesic

"Estic molt content per seguir tenint la responsabilitat de dirigir el primer equip del Barça. No em sento només un entrenador, sinó un home de Club. Crec que puc ajudar a fer un pas endavant en el futur de la secció i, naturalment, en el primer equip".

"Estic molt motivat. He vist molta il·lusió i moltes ganes per fer les coses bé i, si tens bon feeling amb la gent del Club i els aficionats, això ajuda a motivar-te".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut