FC Barcelona Lassa - Unicaja: Gran segona part per plantar-se a les semifinals (82-70)

12 triples, 34 rebots, els 20 punts de Rice i els 18 Eriksson són determinants per superar el duel contra els malaguenys, l’estrena dels de Bartzokas en aquesta Copa del Rei

El FC Barcelona jugarà les semifinals contra el València Basket (21 h, #0). Així ho ha marcat el primer partit d’aquesta Copa, en què els de Bartzokas s’han imposat a un equip rocós, l’Unicaja (82-70), per començar amb bon peu aquesta especial competició. El rebot, un dels aspectes que tots els integrants del Barça coincidien a assenyalar en la prèvia del duel, ha acabat sent important, ja que s’ha acabat imposant l’equip que ha dominat aquesta faceta del joc (34-29). Però no només això, perquè els triples també han estat clau. Els 12 del Barça, especialment els sis que s’han fet en un tercer quart molt important, han dominat els 8 de l’Unicaja. Eriksson (18 punts) i Rice (20 punts) han estat els líders ofensius d’un equip que ha iniciat la Copa del Rei amb bon peu.

No sense patir, perquè els de Bartzokas han hagut de capgirar el marcador. I és que el primer avantatge del partit ha estat per a l’Unicaja, que s’ha mantingut per davant a l’electrònic del Buesa Arena fins després del descans.

L’Unicaja, per davant

La manca d’encert del Barça en certs moments dels dos primers quarts –37% en tirs de camp– ho ha permès. Després d’aquest 4-12 inicial, el Barça a poc a poc ha pogut anar eixugant la distància, amb triples de Vezenkov (7-12, min 6) i Rice (17-19, min 9). Malgrat tot, una cistella de tres d’Alberto Díaz ha tancat el primer període a favor dels malaguenys (17-22, min 10) i, tot i que Faverani ha col·locat el Barça un per sota (21-22), l’Unicaja ha continuat aprofitant el desencert ofensiu blaugrana per obrir escletxa: triples de Díaz i Suárez i cistella de dos d’Smith per fer el 21-29 (min 14).

Als darrers minuts abans del descans, però, el domini d’un parell de rebots ofensius i defensius, així com alguna errada en atac dels de Joan Plaza, han igualat una mica més les tornes (28-33, min 20).

L’encert d’Eriksson capgira el partit

Els de Bartzokas, però, han canviat el guió al tercer quart, amb un parcial de 30-18, i han passat a dominar el joc ofensiu i defensiu. Evidentment, també el marcador, perquè no han trigat gaire a igualar-lo després del pas per vestidors. Amb una major consistència defensiva, i amb un gran encert atacant des de la línia de tres, un triple de Koponen ha empatat el duel (33-33, min 22), i un altre de Rice (39-36, min 23) ha posat el Barça per davant per primera vegada des del 3-2 inicial. Però ha estat més clau encara l’aparició estel·lar d’Eriksson, amb quatre triples en aquests deu minuts que han permès posar el +8 (53-45, min 28).

Contundència fins al final

Tot i que el Màlaga ha tingut moments en què ha pressionat (64-61, min 34), el rebot ha estat un aliat per al Barça Lassa, que cada cop que ha premut l’accelerador ha obert escletxa. De fet, un triple de Renfroe s’ha transformat en el 71-61 (min 37), un avantatge que els de Joan Plaza no han pogut reduir. I és que, fins al final, el Barça ha mantingut les diferències per tancar el primer partit d’aquesta Copa, el dels quarts de final, amb el 82-70.