Movistar Estudiantes - FC Barcelona Lassa: La pròrroga evita la victòria culer (83-81)

Els de Bartzokas lluiten fins a l’últim minut en un partit que s’ha escapat en la darrera jugada

El Barça Lassa no pot aconseguir la victòria a la difícil pista de l’Estudiantes (83-81) en el partit corresponent a la 22a jornada de la Lliga Endesa. Els homes de Bartzokas han mostrat caràcter, però un seguit d’infortunis han impedit que el resultat fos positiu. El Barça ha dominat el marcador durant gran part de l’enfrontament amb Koponen (15 punts) i Tomic (18 punts) com a jugadors més destacats. En canvi, l’equip visitant només s’ha avançat als primers minuts i a la recta final de la pròrroga.

L’Estudiantes afrontava el duel de manera immillorable, ja que ha disposat de dues setmanes per preparar-lo gràcies a l’aturada de la competició per la celebració de la Copa del Rei. A més, els madrilenys han comptat amb un ambient de 13.500 persones a les graderies del WiZink Center.

Des de l’inici, el Barça ha intentat imposar el seu ritme i frenar els ràpids contraatacs del rival (0-4, min 2). Eriksson ha marcat territori clavant el primer triple per part blaugrana i, gràcies a un parcial de 0-11, el Barça ha començat imposant la seva llei (14-19, min 9). El segon quart ha estat marcat per la bona defensa blaugrana i el conjunt local només ha pogut convertir un punt en els primers quatre minuts. A més, l’encert d’homes com Koponen –dos triples consecutius– i Faverani ha permès als barcelonistes gaudir d’un avantatge de 10 punts (23-33, min 15). Malgrat la bona dinàmica ofensiva, les nou pilotes perdudes per part dels culers als primers 20 minuts han donat vida al conjunt madrileny (33-35 al descans).

El triple com a ‘modus vivendi’

La represa ha començat amb un Barça immens des del perímetre. Eriksson, autor de dos triples consecutius, i Claver, amb un tres de tres des de la línia de 6,75, han convertit els cinc triples blaugrana del tercer quart (48-55, min 29). Però el conjunt estudiantil ha exhibit la seva faceta més combativa amb Edwin Jackson com a principal amenaça ofensiva i ha retallat distàncies per arribar al darrer quart amb 56-62 al marcador.

Oleson ha iniciat els darrers deu minuts amb 5 punts consecutius (58-71, min 35), però l’empenta del rival, juntament amb les pèrdues dels culers, han portat el partit a la pròrroga (74-74, min 40).

Arribada la recta final del matx, l’Estudiantes s’ha posat per davant en el marcador (82-80, min 49), cosa que no feia des del 14-13 del primer quart. Finalment la victòria s’ha quedat a la capital (83-81).