Fenerbahçe Istanbul - FC Barcelona Lassa: S’escapa el triomf a la pròrroga (68-65)

Els blaugranes han realitzat un bon treball defensiu, però la falta d’encert a cistella als darrers minuts ha acabat passant factura i la victòria s’ha quedat a Turquia

El Barça Lassa ha competit fins al final davant el Fenerbahçe, equip que s’hi jugava molt en aquest darrer partit d’Eurolliga pel que fa als futurs encreuaments de quarts, però finalment els turcs s’han endut el triomf a la pròrroga (68-65). Els de Bartzokas han realitzat un bon treball defensiu, però la falta d’encert en atac als darrers instants ha provocat que el triomf hagi acabat sent per als locals.

L’encert de Claver

El matx s’ha iniciat amb un primer quart amb registres anotadors força baixos, sense cap dels dos equips gaire encertats en atac. Només Víctor Claver ha estat capaç de veure cistella als primers set minuts; ha anotat els 10 primers punts del Barça i ha estat el jugador més destacat del primer període. Amb un Rice que començava a endollar-se, els de Bartzokas han aconseguit acabar el quart per davant al marcador (11-15).

El segon període ha començat amb remuntada local, però els blaugranes, amb un parcial de 0-9, s’han aconseguit refer a la perfecció. Tyrese Rice continuava molt actiu liderant els seus, però dues cistelles consecutives dels turcs han ajustat el marcador per marxar al descans amb un igualat 30-31.

Navarro ha arribat a la xifra històrica de 4.000 punts a l'Eurolliga

L’inici del tercer temps ha estat dominat pels turcs amb un parcial de 10-0, però ha estat perfectament contrarestat amb un parcial de 0-5 dels culers, iniciat amb la cistella de Juan Carlos Navarro que ha suposat que arribés, per primer cop en la història de la competició, als 4.000 punts a l’Eurolliga.

Reacció blaugrana

Un magnífic parcial de 2-11 dels de Bartzokas, culminat amb un gran triple de Rice, ha servit per situar-se per davant a falta d’un minut. A més, amb una gran assistència del pivot nord-americà per a Diagné, els culers han acabat el tercer quart amb un 44-46 i dominant el marcador i el joc.

El darrer quart ha seguit la tònica del partit: un bon Barça en defensa però sense acabar d’estar encertat en atac. Tot i així, els blaugranes han estat a punt d’endur-se el partit al temps reglamentari, però Rice (màxim anotador del matx amb 19 punts) no ha pogut transformar en cistella la darrera possessió i el duel ha anat a la pròrroga (58-58).

La pròrroga s’ha inaugurat amb un triple de Koponen contrarestat amb un també gran triple de Bogdanovic. El mateix serbi, amb una bona cistella, ha situat per davant els d’Obradovic, i els locals ja no ha deixat escapar l’avantatge. Finalment el triomf s’ha quedat a Turquia (68-65), però els blaugranes han lluitat fins al final en un disputat partit a l’Ülker Sports Arena que ha tancat la primera fase d'aquesta Eurolliga.