FC Barcelona Lassa – Kirolbet Baskonia: S’escapa la final a la pròrroga (82-88)

Els de Pesic han forçat el temps extra després de reduir 11 punts en cinc minuts, però no han pogut forçar el cinquè partit de semifinals i s’acomiaden de la temporada en un final ajustat

No ha pogut ser i el FC Barcelona posa punt i final a temporada. Ho ha fet en el quart partit de les semifinals del play-off, contra el Baskonia (82-88), en un enfrontament en què els blaugrana han estat a tocar de forçar el cinquè duel de la sèrie. Perquè, després de perdre per 11 punts a falta de cinc minuts per al final, han pogut forçar la pròrroga amb un Palau Blaugrana entregat, però finalment els de Pedro Martínez, en un final ajustat, han aconseguit el bitllet per a la final.

Ha anat per poc, després d’una reacció contundent que ha deixat en res el marcador que es reflectia a cinc minuts per al final (59-70). La defensa i la intensitat en atac han estat clau perquè Claver, en una recuperació, empatés un partit (76-76) que ja s’havia posat coll amunt al descans.

El Baskonia colpeja primer

Perquè el +10 que ha aconseguit el Baskonia, amb un triple de Beaubois sobre la botzina (34-44), ha fet mal. Ha arribat després que el Barça anés per sota en el marcador durant els primers vint minuts, però a una distància que no arribava a la barrera psicològica dels deu punts.

I és que el partit no ha començat bé, amb un 0-5 d’inici i una dificultat per anotar en el primer tram de parcial inicial, també per a un Baskonia erràtic, especialment en el triple (6-8, min 7). Però cinc de consecutius (2 per als blaugrana i 3 per als bascos) han reactivat el marcador (14-21, min 9). El Barça s’ha acostat (22-25), tot i que un 2-1 de Shengelia i els triples de Timma i Beaubois, aquest últim el que ha marcat el pas pels vestidors, han posat el 34-44 (min 20).

Caràcter i reacció blaugrana

El tercer quart ha fet creure el Palau, que ha vist com els de Pesic, amb una bona defensa i moltíssima intensitat, han reduït distàncies. Una esmaixada de Hanga i els triples de Claver i Moerman han posat el 49-50 (min 26). El Baskonia, però, no s’ha posat nerviós i ha aconseguit superar la situació (59-70, min 35). Però, quan semblava que el partit ja s’acabaria, el Barça ha tornat a fer-se gran. Una recuperació d’Heurtel i una cistella del base ha posat el 65-70 (min 36), mentre que un triple del francès a falta d’1 minut ha deixat el 70-73 (min 39). El Baskonia ha aconseguit encistellar, però primer Moerman (72-75) i després Claver, amb quatre punts consecutius, han forçat el 76-76 i la pròrroga, en un darrer minut vibrant.

La moneda surt creu

La pròrroga no ha sortit com s’espera, malgrat l’empenta blaugrana. Tot i que Tomic, amb dos tirs lliures, ha posat el Barça per primer cop per davant en el marcador (78-76, min 41) i Navarro, amb un triple, ha fet el 80-77 (min 42), el Baskonia ho ha acabat capgirant. Al final, 82-88, en un partit que posa punt i final al play-off de la Lliga Endesa i a una temporada que el Barça tanca amb la Copa ACB.