Barça Lassa – Retabet Bilbao Basket: Pesic torna per la porta gran (90-58)

El Barça Lassa ha aconseguit una meritòria victòria davant del conjunt basc en el que ha estat el primer partit a la banqueta de Svetislav Pesic després del seu retorn

En el primer partit de Svetislav Pesic a la banqueta, el Barça Lassa s’ha imposat al Retabet Bilbao Basket (90-58) gràcies a un gran encert en els tirs exteriors i a una contundent defensa, que ha permès a l’afició culer gaudir del  retorn de l’entrenador que va aconseguir guanyar la primera Eurolliga de la història.

Els primers minuts de partit han tingut un denominador comú d’igualtat entre els dos conjunts, intercanviant-se accions d’atac sense que cap defensa pogués imposar-se. Això s’ha trencat quan el Barça ha aconseguit un parcial de (5-0) provocant el primer temps mort demanat pel rival. Els següents moments del partit han estat clarament per als culers, amb el suport d'un gran encert en els llançaments des de la línia de tres. El primer quart ha acabat amb un espectacular tap d’Oriola que ha fet aixecar-se dels seus seients tots els aficionats que han anat al Palau a veure el matx (22-14).

Malgrat que en el segon quart el Bilbao Basket ha premut l’accelerador retallant la distància en el marcador, un efectiu joc culer comandat per Ribas i Tomic els ha tornat a distanciar a 10 punts. L’equip basc ha seguit intentant escurçar l’avantatge però topava, una vegada i una altra, amb una contundent defensa que ha pogut mantenir el marcador favorable per als jugadors de Pesic fins a l’equador del partit (35-27).

Un tercer quart espectacular

Els blaugranes han sortit molt endollats després del descans i, amb un parcial de (9-0), s’han distanciat a 17 punts del conjunt entrenat per Veljko Mrsic. Al final del tercer quart el Barça Lassa seguia com una piconadora amb un gran encert en els llançaments llunyans, que han resultat  molt difícils de defensar per l’equip basc (62-37).

L’últim quart de partit ha estat molt plàcid per al Barça, que ha encadenat jugades profundes amb un alt percentatge d’efectivitat exterior, que li ha suposat endur-se la victòria final per 90 a 58. Finalment, triomf contundent dels culers en el darrer partit abans d’afrontar la Copa del Rei a Gran Canària.