Barça - València Basket: Remuntada i victòria de mèrit (81-75)
Ofert per

Els blaugranes acumulen el 16è triomf a la competició domèstica després de derrotar al conjunt taronja en els darrer compasos del partit

Setmana perfecta al Palau Blaugrana. Els de Saras Jasikevicius han posat la cirereta del pastís després de derrotar al València Basket (81-75) i tancar la setmana amb ple de victòries locals. En un partit on el conjunt d’Alex Mumbrú ha dominat durant gran part del temps, els blaugranes han culminat una gran remuntada començada al tercer quart i rematada en el darrer assalt. El blaugrana més destacat ha estat Laprovittola amb 19 punts.

Domini del joc taronja

El duel ha començat amb el ritme de joc una mica encallat. Ambdós equips els ha costat entrar al partit i això ha provocat un desencert generalitzat en els tirs de camp. Malgrat l’inici, el València ha començat a posar oli a l’engranatge i els taronges han començat a marcar el ritme del matx (6-13, min.5). Mentre els valencians dominaven des de la coralitat, els de Saras Jasikevicius no han sabut entrar en el joc i les cistelles han vingut d’accions de talent individual. Finalment, el primer quart ha acabat amb un marcador desfavorable pels culers (14 -24).

A la represa, els blaugranes han reaccionat mínimament per situar-se a 6 punts a l’inici del segon quart (18-16, min.12). Però, malauradament ha estat miratge, perquè els valencians han continuat imposant el seu pla de partit. Els set punts d’un Jan Vesely molt encertat des de la pintura han permès que el València no acabés de trencar del tot el partit. Amb la mateixa tònica durant la primera part s’ha arribat al descans amb el resultat de 32 – 43.

Remuntada i triomf culer

A la segona meitat, a ritme de triple, el València ha anat fent mal. Però, els blaugranes, malgrat veure el rival endollat, no s’han fet petits i un cop més han tornat a intentar la gesta de la remuntada. I Aquest cop sí, l’han fet efectiva. Després d’uns molt bons minuts de joc barceloní, el conjunt visitant ha abaixat la guàrdia i els de Jasikevicius s’han posat a 3 punts a l’equador del tercer període (46-49). Finalment, amb els punts de Mirotic, els culers han arribat al darrer assalt amb un partit completament obert, amb el marcador de 57-59.

I quan faltaven nou minuts pel  final del matx, ha arribat l’empat de les mans de Satoransky (59-59, min. 31). I en l’acció següent, el base txec ha rematat la feina amb un triple per posar l’avantatge blaugrana al lluminós (62-61, min. 32). En un últim període apassionant i a la vegada, una mica boig ple d’imprecisions i al mateix temps jugades espectaculars. L’última:  un triple d’Abrines quan faltaven 26 segons pel final que posava el +4 al marcador (79-75). Finalment, amb un Palau pletòric, els culers s’han endut el duel per 81-75.

El proper partit serà el dijous 9 de febrer contra el Virtus de Bologna (20.30h) al Futurshow Station en la 24a jornada de l'Eurolliga.