Barça – Maccabi Tel Aviv: Victòria de caràcter (83-78)
Ofert per

Els blaugranes acumulen 14 triomfs en competició europea

Una de tres. El Barça ha derrotat el Maccabi (83-78) en el primer duel d’una setmana amb triple compromís al Palau Blaugrana. Els de Saras no ho han tingut fàcil davant d’un Maccabi endollat des del tir exterior que ha arribat a complicar el partit als culers al tercer quart. Ara bé, en un darrer assalt de caràcter blaugrana, els de Saras Jasikevicius han segellat la victòria després de tres jugades claus de Vesely, Mirotic i Higgins.

A les files culers, el jugador blaugrana més destacat ha estat Cory Higgins amb 19 de valoració, 15 punts i 4 assistències. Per part visitant, Adams ha finalitzat amb 20 punts.

Al mateix compàs

Els precedents deixaven entreveure que seria un partit molt igualat, i així ha estat. Els de Saras han començat endollats obrint una petita escletxa a l’equador del primer quart amb una esmaixada de concurs de Vesely que ha posat el 7-2. Però ràpidament els de Tel Aviv s’han tornat a posar a ritme anotador blaugrana amb un parcial de 0-5. Les pilotes han ocasionat problemes al conjunt blaugrana, però els culers han frenat el comptador visitant gràcies a una defensa organitzada. Finalment, amb dos triples, un de Kuric i un de Jokubaitis, s’ha arribat al final del primer quart amb el marcador de 20-15.

Al segon quart el Barça ha pres la marxa anotadora. Un període molt solvent dels blaugranes ha posat contra les cordes a un Maccabi que veia com a poc a poc el Barça s'escapava en el lluminós. Els punts d’homes com Higgins -6 punts al segon quart- han estat clau per fer créixer el comptador culer. De fet, a cinc minuts pel descans els de Saras Jasikevicius han arribat a prendre el +9, però els visitants no han afluixat i un triple en el darrer instant ha permès als de Tel Aviv marxar al descans amb el resultat de 41-37.

Amb dificultats, però s’imposen

A la represa, el Maccabi tan sols començar la segona part ha remuntat el marcador (41-42, min. 22). De mica en mica, els visitants han començat a imposar el seu joc, però el Barça ha estat capaç de mantenir el ritme i no desenganxar-se del duel. Ara bé, l’encert des del triple del conjunt israelià, amb 5/5 al tercer quart, ha complicat molt les coses als barcelonins, que malgrat l’estadística dels groc-i-blaus, els blaugranes han arribat al darrer assalt amb opcions de guanyar el partit (62-67).

El darrer quart ha estat un autèntic ball de bastons. Malgrat que els de Tel-Aviv s’han mantingut gran part del temps per sobre el marcador, els blaugranes tampoc afluixaven, fet que ha permès arribar als darrers cinc minuts dins del partit (68-74). I és que amb una esmaixada de Vesely, un 2+1 de Mirotic i un triple de Higgins, el Barça s’ha plantat davant en el marcador (76-74, min. 37). Amb el Palau endollat, els culers han aprofitat el gran moment per segellar el duel mentre el Maccabi anava perdent confiança. Finalment, els blaugranes s’han imposat per 83-78.

El proper partit dels blaugranes serà el dijous 2 de febrer a les 20.30h contra el Bayern de Munic al Palau Blaugrana.