Barça - Surne Bilbao:  Triomf per tancar la primera volta (88-78)
Ofert per

Els blaugranes encadenen la setena victòria a la competició domèstica

El Barça tanca la primera volta de la Lliga amb una nova victòria. Els culers s’han imposat contra el Surne Bilbao (88-78) en un partit clau per als bascos, que buscaven la classificació per a la Copa del Rei. Malgrat el domini total blaugrana durant els tres primers quarts, en el darrer els visitant han posat contra les cordes al conjunt barceloní, després de retallar gran part de la distància en el marcador. Tot i això, els de Jasikevicius han pogut guanyar el partit controlant la pressió i mantenint l’encert en els tirs de camp.

Els blaugranes més destacats han estat Laprovittola (20), Nnaji (16) i Jokubaitis (14). Però sens dubte el culer protagonista ha estat Dame Sarr que, amb 16 anys, 7 mesos i 18 dies, s’ha convertit en el segon debutant més jove de la historia.

Mirotic i Laprovittola, protagonistes

L’inici del partit ha estat marcat per un nom propi: Nikola Mirotic. El blaugrana ha estat l’autor dels 9 primers punts del conjunt de Jasikevicius. Tant des de la pintura com des de la línia exterior, el montenegrí ha tret tot el seu potencial per avançar els culers en el marcador (9-6). Mentrestant els bascos han seguit el compàs anotador de l’aler-pivot, però amb els punts repartits entre els cinc jugadors de pista. Un cop a la banqueta, el relleu del “33” l'han pres Laprovittola, Sanli i Nnaji i amb els seus punts s’ha arribat al final del primer quart amb el marcador de 18-11.

En el segon període el Barça ha imposat la seva idea de joc i ha pres el control del duel. I és que si als primers compassos l’afició del Palau ha pogut gaudir de la polivalència de Mirotic, al segon quart ha vibrat amb Nico Laprovittola. L’argentí ha aixecat l’admiració del públic amb quatre triples consecutius que han permès als blaugranes aconseguir una diferència de +15 (30-15, min. 15). Amb aquesta superioritat i un període gairebé prefecte els culers han arribat al descans amb gairebé 50 punts al compte personal (47-29).

Pateixen, però s’imposen

A la represa, Nnaji ha obert el marcador de la segona part amb un espectacular aley-hoop. El pivot nigerià ha imposat la seva llei al tercer quart, amb 11 punts anotats i deixant grans jugades dignes de concurs. I és que amb cada vegada més jugadors endollats en el duel, el Palau Blaugrana ha viscut una autèntica festa de joc culer. Ara bé, malgrat el clar domini del Barça, el conjunt visitant ha aconseguit retallar part de la diferència, aprofitant uns minuts de desconnexió barcelonina, per arribar al darrer assalt amb possibilitats d'entrar en el partit (63-55).

I és que al darrer quart al Barça se li ha complicat el partit. Després de firmar un gran duel, els blaugranes han vist com el Bilbao s’apropava de mica en mica al marcador. Els de Jasikevicius, descol·locats en defensa, han mostrat uns primers minuts de vulnerabilitat, que per sort no s’han estés a tot el període (65-59, min.33). Perquè els culers han sabut gestionar l’avantatge mantenint l’encert anotador i, amb uns grans darrers minuts, han sentenciat el partit.

Abans, però, hi ha hagut temps per al debut de Dame Sarr, que s'ha convertit en el segon debutant més jove de la història. L’escorta italià, amb 16 anys, 7 mesos i 18 dies, ha gaudit dels darrers segons del partit, on ha tingut l’oportunitat de mostrar el seu 1 contra 1 i fins i tot de provar un llançament de tres.

Finalment, després d’aquesta gran notícia per al jove debutant, el Barça s’ha emportat el duel per 88-78. Després de la victòria, al conjunt de Saras Jasikevicius se li presenta un repte majúscul. El proper dijous 26 de gener els blaugranes s’enfronten al Reial Madrid al Wizink Centre (20.45 hores) en el partit corresponen a la 21a jornada de la competició europea.