Reial Madrid - Barça: S'embutxaquen el clàssic per començar l'any (78-87)
Ofert per

Els blaugranes enceten el 2023 amb bon peu i se situen segons a la lliga empatats a victòries amb els blancs a la classificació

No hi ha millor manera de començar el 2023 que assaltant el Wizink Center. El Barça s’endú el primer clàssic de l’any derrotant el Reial Madrid (78-87) en un partit marcat per l’aspecte defensiu i la igualtat anotadora, on els rebots ofensius (13) han acabat decantat la balança cap al cantó blaugrana.  Amb aquesta victòria el conjunt barceloní acumula cinc triomfs seguits a la pista del Madrid on no hi perd des del 2017 en lliga regular. A més, la victòria situa als de Saras en la segona posició de la classificació empatats amb el Reial Madrid  amb 11 triomfs i 3 derrotes.

Els blaugranes s’han sabut adaptar en tot moment al partit i enceten l’any amb una nova alegria, que els permetrà encarar aquesta setmana de triple partit amb bon peu. Kalinic, amb  19 de valoració, ha estat el més destacat dels culers. A banda, Laprovittola, amb 19 punts i, Higgins, amb 18, han escortat l’omnipresència del jugador serbi.

Impera l’anotació

Carta de presentació blaugrana sensacional. Els de Saras han començat el duel endollats anotant 12 punts en els primers tres minuts (7-12). I és que amb aquest marcador a l'inici del partit es podia preveure que seria un duel vertical amb molta anotació. El Barça ha destacat pel seu joc col·lectiu que ha permès que sis de vuit jugadors blaugranes ja haguessin estrenat el seu caseller anotador al primer quart. Malgrat això, el Madrid no s'ha desenganxat del partit i amb tres accions de 2+1 no han deixat que els culers obrissin més escletxa en finalitzar el primer període (26-28).

Gir de guió, augmenta la defensa

En el segon quart, el transcurs del duel ha canviat completament. L'atractiu joc ofensiu que estaven mostrant ambdós equips s'ha transformat en una defensa energètica que ha frenat el ritme en què creixia el marcador. Tot i la igualtat, els rebots ofensius han donat més oportunitats de tir als blaugranes, i amb els punts de Sanli i Da Silva, els de Saras han posat el +7 (30-37, min.15). Però un parcial d'11-2 ha permès als blancs prendre l'avantatge i situar-se dos punts per sobre al darrer minut de la primera part (41-39). Quan semblava que el Barça podia marxar al descans per davant en el marcador amb dos punts de Kalinic als últims segons, un triple de Llull des del mig del camp ha permès al Madrid mantenir l’avantatge (44-42).

A la represa, la intensitat defensiva ha tingut continuïtat i el duel s’ha convertit en un estira-i-arronsa a la pintura. A banda de la duresa de la defensa, ambdós equips han estat desencertats i han acumulat nombroses pèrdues de pilotes i moltes ocasions de tirs còmodes errats. Amb el partit una mica descontrolat i completament igualat (57-57, min. 27) els punts de Laprovittola, Da Silva i Vesely, han donat una mínima avantatge blaugrana per encarar el darrer quart (57-62).

Empenta i triomf culer

En l’últim acte de l’enfrontament, les forces d’ambdós conjunts han continuat igualades. Conscients que la diferència en el resultat que mostrava l’electrònic era insuficient per tancar el duel, els culers, han intentat dominar el partit amb els tiradors a pista. Ara bé, el pla no ha funcionat i els blancs, han eixugat la distància aconseguida pels blaugranes fins a igualar de nou el matx (62-62, min.33). Però el Barça, amb una dosi d’encert i personalitat capitanejada per Cory Higgins, ha aconseguit posar la màxima diferència (+9) als darrers minuts que han aconseguit mantenir fins al final del duel per emportar-se així la primera victòria de l’any (78-87).

El proper compromís dels de Saras serà el partit de competició europea del  dijous 5 de gener contra el Virtus de Bologna al Palau Blaugrana (20.30h).