Barça – Cazoo Baskonia: Es refan amb una remuntada sensacional (89-74)

Els blaugranes capgiren una distància de 12 punts al descans gràcies a un excels segons temps que ha permès als de Saras sumar la seva primera victòria a la Lliga Endesa

El Barça de bàsquet ha estrenat el Palau Blaugrana a la Lliga Endesa amb una contundent victòria (89-74). Això sí, per fer-ho, els homes de Sarunas Jaskevicius han hagut de suar de valent. I és que un gran inici del Baskonia ha enviat el partit al descans amb un resultat 39-51 favorable als visitants. A la represa, però, els blaugranes han posat sobre la taula tot el seu caràcter per remuntar el duel i sumar la primera victòria de la temporada a l’ACB.

Jokubaitis, autor d’11 punts i quatre assistències, i Jan Veseley, amb 15 punts i cinc rebots, han estat els jugadors amb millor valoració del partit, tots dos amb 17.

Inci advers

El partit ha iniciat amb un ritme de vertigen. Ambdós conjunts han saltat al parquet del Palau Blaugrana molt concentrats i amb la voluntat d’agafar distàncies des dels primers minuts. Ara bé, en aquest començament d’enfrontament qui ha tingut més encert ha estat el Baskonia. Els visitants han sabut castigar les errades del Barça amb ràpids contraatacs i han finalitzat el primer quart amb un avantatge de +3 (17-23) després d’un triple sobre la botzina de Marinkovic.

Durant els primers minuts del segon quart, els blaugranes han aconseguit minimitzar l’encert del conjunt visitant per reduir diferències en el marcador. Encomanats a l’energia que han aportat en la parcel·la ofensiva Da Silva i Kuric, els de Saras han pogut situar-se a tan sols tres punts dels bascos (28-31); tanmateix, això no ha estat suficient per apagar la confiança que estaven demostrant els homes de Neven Saphija i, gràcies a un encertat Darius Thompson, autor de 10 punts en la primera meitat, han marxat al descans dominant el partit amb un + 12 (39-51).

Reacció blaugrana

Després del pas per als vestidors, el partit ha tingut un nom propi en clau blaugrana: el d’Àlex Abrines. El mallorquí s’ha carregat l’equip a l’esquena i amb 9 punts consecutius, dos triples i un 2+1, ha donat l’embranzida necessària a l’equip per igualar el matx en poc menys de sis minuts (55-55), i acabar el tercer quart liderant el duel amb un 65-58 en l’electrònic.

El darrer quart ha servit per perpetuar la dinàmica ascendent dels blaugranes. Els homes de Sarunas Jasikevicius han demostrat tot el seu caràcter en defensa i han eixugat qualsevol intent de reacció per part de l’equip basc. Així doncs, el bon exercici barceloní en defensa, sumat a la coralitat anotadora en àtac ha estat suficient per completar una remuntada de pes que adjudica als culers el seu primer triomf a la Lliga Endesa (89-74).