Barça - UCAM Múrcia: Victòria treballada en el debut de la Lliga Endesa (85-78)
Ofert per

Els de Saras han dominat el primer període, però després de la represa han hagut de suar per derrotar els murcians, que han remuntat i han buscat el triomf fins al final

Primera jornada de l’ACB i primera victòria. No sense suar, perquè l’UCAM Múrcia no ho ha posat fàcil. I això que el resultat i les sensacions al descans han estat molt favorables (42-28), però els de Sito Alonso, amb una gran actuació de Webb, McFadden i Taylor, han aconseguit tornar l’emoció a l’enfrontament.

Finalment, i malgrat les baixes d’Abrines, Sanli i Kyle Kuric, triomf blaugrana per 85-78 que permet als de Sarunas Jasikevicius començar bé el curs de l’ACB, amb un Palau Blaugrana que ha pogut comptar amb públic. Higgins, amb 18 punts i 24 de valoració, ha estat el jugador més destacat.

Domini absolut del Barça

El Barça ha començat molt bé, fort, amb un bon joc coral i una gran defensa. Això s'ha traduït amb un domini absolut, que pràcticament ha trencat el partit, després d'uns primers 20 minuts en què Cory Higgins, amb 12 punts, ha estat el més anotador.

Els de Sarunas Jasikevicius han iniciat el duel amb un parcial de 12-3 (min 4). A més, un triple de Mirotic ha posat el +10 (17-7) quan encara quedaven més de 4 minuts per al final del primer quart, mentre que un triple de Davies ha posat la màxima del primer quart (26-10, min 8).

Una tònica que ha continuat en els 10 minuts previs al descans, amb un UCAM Múrcia que ha buscat reduir diferències davant d’un Barça seriós, que no ha deixat acostar-se en el marcador als de Sito Alonso (42-28, min 20).

L’UCAM Múrcia reacciona

Però tot ha canviat després del pas pels vestidors i el duel del Palau ha tornat a començar. Perquè amb un parcial de 6-23 i l’aparició de Webb, amb 8 punts a la represa, el Múrcia ha reduït la diferència i ha pogut empatar el partit (51-51, min 28). De fet fins i tot s’ha pogut posar per davant per primer cop en el partit, amb un triple de Taylor (54-56, min 29). Igualtat que, ara sí, s’ha mantingut fins al final, en un partit en què, després d’acabar remant molt, s’ha acabant emportant el Barça.

Així, el duel no s’ha trencat fins als últims minuts, després que Lima culminés un contracop (69-68, min 36). A partir d’aquí, però, el Barça s’ha mostrat més efectiu i, a poc a poc, ha anat ampliant la distància.

Un parcial de 9-1, amb un triple d’Smits, ha acostat els de Saras al triomf (78-69, min 38). Els de Múrcia no han baixat els braços, i de la mà de Taylor i McFadden han intentat tornar a entrar dins del partit, però el Barça ja no s’ha deixat sorprendre més i ha pogut sumar el primer triomf en aquesta ACB (85-78).