Mor Jaume Isal

Mor Jaume Isal

Entrenador del Barça de bàsquet dels anys 1958 a 1960, va alçar el doblet de Lliga i Copa a la temporada 1958/59

Jaume Isal Ordaz (en la imatge en corbata i a la part esquerra) va néixer a Barcelona el 29 de setembre del 1929. Va ser jugador de la secció de bàsquet del FC Barcelona a la temporada 1954/55. Posteriorment es va fer càrrec de la direcció tècnica de diversos equips de les categories inferiors blaugranes, arribant a entrenar el primer equip l’any 1958.

La seva primera temporada al capdavant de la secció va ser un complet èxit, aconseguint el primer doblet de Lliga i Copa de la seva història amb noms com Canals, Bonareu, Alfonso i José Luis Martínez, Buscató, Cano, Plana, Miró, Mateu i Meléndez. Després d’una temporada més al Barça va passar a dirigir el Club Bàsquet Institució Montserrat.

Isal va morir el 14 de juny del 2021. L’exjugador barcelonista Jordi Bonareu, que va estar a les seves ordres, ha deixat transcrites a les xarxes socials aquestes emotives paraules sobre Jaume Isal: “El seus ensenyaments tècnics, el seu sentit comú, els seus valors sobre el respecte, l'educació i l'ètica esportiva ens van fer millors a tots”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut