Barça - Lenovo Tenerife: Primer punt de les semifinals amb un nou recital ofensiu (112-69)
Ofert per

Una segona part molt efectiva, amb 16 triples transformats en 20 minuts, han estat determinants en el triomf del Palau

El Barça ja té el primer punt de la sèrie al sac. Els de Sarunas Jasikevicius han derrotat el Lenovo Tenerife (112-69), al Palau Blaugrana, i s’avancen en aquestes semifinals. En un partit que ha costat encarar, després d’una primera part igualada, però en què la gran efectivitat mostrada en el tercer quart, tal i com va passar fa 48 hores contra la Penya, ha tornat a ser definitiva, amb un parcial de 40-18. Això i l’exhibició des de la línia de tres després del descans, amb 16 triples transformats (17 en total). Ara, l’eliminatòria es trasllada a Tenerife, el proper dimecres (21.15 hores), per intentar buscar un lloc a la final del play-off.

Bon inici del Tenerife

Els blaugrana no han tingut un inici encertat, especialment en el triple (1 de 10), i això ho ha aprofitat el Tenerife per no deixar respirar els catalans, malgrat els bons minuts de Mirotic (18-18, min 10). Un intercanvi de cistelles, alt ritme i igualtat que s’ha mantingut durant força minuts (34-34, min 18). Però l’augment de l’encert des de la línia de tres, especialment amb l’aparició de Kuric, el control del rebot i un parcial de 9-2 han permès al Barça poder marxar al descans amb una mica més de marge (43-36, min 20).

10 minuts pràcticament perfectes

Guió que s’ha mantingut a la represa, ja que els de Jasikevicius han anat fent més gran el parcial en un nou tercer quart espectacular en atac. El Barça, amb l’efectivitat totalment recuperada tant des de la línia de dos (9 d’11) com, sobretot, des del tir exterior (7 triples de 8 llançaments), ha superat la barrera dels 30 punts (83-54, min 30).

Una renda suficient, després dels 40 punts anotats en el tercer quart (quart més anotador de la història dels play-off), que han fet que el Tenerife ja no hagi pogut fer res en l’últim període. I encara menys davant la continuïtat en el joc del Barça (101-58, min 36), que ha mantingut el pas ferm i l’encert.

L’equip català, de fet, ha acabat amb 9 blaugranes que han anotat, com a mínim, un triple. Números sensacionals que, al final, han deixat el 112-69 per començar aquestes semifinals de forma immillorable.