Barça - Joventut: Exhibició ofensiva i cap a la semifinal! (94-73)
Ofert per

Amb un tercer període descomunal, els blaugrana aconsegueixen el triomf en el tercer partit de la sèrie en un Palau que, per primer cop aquesta temporada, ha rebut aficionats

Victòria del Barça contra el Club Joventut Badalona en el tercer partit de la sèrie dels quarts de final del play-off pel títol (94-73). I els blaugrana, doncs, seran a les semifinals de la competició, contra el Lenovo Tenerife, després d’un 2-1 global. Una victòria molt important, a més, perquè s’ha aconseguit davant els aficionats blaugrana, fins a 1000, que per primer cop aquesta temporada han pogut presenciar un partit dels de Sarunas Jasikevius.

I quin partit, amb un recital ofensiu. Especialment en un tercer quart que ha resultat determinant, amb un parcial de 35-14 impossible de remuntar per la Penya. Gasol, en la primera part, i Davies i Kuric, en aquest tercer període decisiu, han estat clau en un triomf solvent.

Igualtat en l’inici

Tot i que el Barça sempre ha anat per davant, la Penya s’ha mostrat seriosa i concentrada fins al descans, amb una bona actuació de Brodziansky (11 punts en 20 minuts). Els de Carles Duran no han deixat respirar gaire els blaugrana en l’inici (25-21, min 10) i han obligat els culers a treballar de valent. Però 14 punts en 7 minuts de Pau Gasol, uns grans minuts de Higgins (10 punts) i un major encert en el rebot en el tram final del segon quart han tenyit el marcador de blaugrana (45-38, min 20).

35 punts que ho decideixen tot

A més, el Barça ha sortit amb una marxa més que el Joventut a la represa i, amb una gran exhibició ofensiva i una millora en la defensa, ha sentenciat l’enfrontament. 11 punts de Davies en 4 minuts han enlairat els de Jasikevicius (59-44, min 24), però ha estat Kuric, amb quatre triples pràcticament consecutius, qui ha deixat el partit vist per sentència (74-52). Resultat que encara s’ha ampliat fins arribar al +30 que ha transformat Smits (82-52, min 30).

A partir d’aquí, i amb la victòria ja pràcticament al sarró, el parcial de 12-21 a favor del Joventut ha estat insuficient per als de Badalona. El Barça, doncs, serà a les semifinals. El proper dilluns (21.15 hores), el Palau espera la visita del Tenerife.