El Barça CBS es manté viu amb una gran remuntada

Supera el Celta per 66-69 després d'iniciar el darrer quart 15 punts per sota, al primer partit de la fase d'ascens

Una espectacular remuntada en el darrer quart va permetre al Barça CBS poder retallar un desavantatge de quinze punts i superar el Celta Zorka Recalvi per 66-69 en el partit que va tancar la primera jornada de la fase final d’ascens a la Lliga Endesa femenina que es disputa a Leganés.

El partit va destacar en el seu aspecte físic i per la seva duresa, ja que les defenses proposades pel Celta i el Barça van ser molt agressives i els dos equips van oferir un joc molt col·lectiu. El partit va ser molt intens, amb moltes faltes personals i en què els dos conjunts van combinar fases de clar desencert amb d’altres de joc més efectiu.

Malgrat que el conjunt català va començar molt actiu i va obtenir un cert avantatge inicial (5-11), el quadre gallec no va trigar a dominar el marcador i va poder capgirar el resultat al final del primer quart (17-14). En el segon parcial, el Celta va anar ampliant el seu avantatge, davant un conjunt blaugrana molt poc efectiu en l’aspecte anotador i en què les jugadores es van anar carregant de faltes. Al descans, el marcador reflectia un 33-24 favorable a l’equip gallec.

15 punts per sota

Després del descans, el combinat dirigit per Cristina Cantero va trobar molt d'encert, mentre que les jugadores blaugrana van mostrar-se molt descentrades i desencertades al llarg del tercer quart, que va acabar amb un avantatge de 15 punts a favor del Celta (51-36).

Les sensacions que desprenia el partit, les quatre faltes de Rakovic i Canella i els quinze punts de diferència no permetien ser massa optimistes de cara al darrer quart, però quan tot semblava perdut, l’equip d’Isaac Fernández va voler creure en les seves possibilitats i no es va rendir en cap moment.

Reacció al darrer quart

A l'inici de l'últim període el Celta va abaixar el ritme anotador i va anar perdent intensitat i concentració, mentre que el Barça va anar retallant el desavantatge. Un triple de Carolina Guerrero va deixar la diferència del marcador en deu punts (53-43) i va servir per millorar les sensacions d’unes jugadores que van creure en les seves possibilitats de remuntada.

Amb Kristina Rakovic i Marta Canella eliminades per cinc faltes, la intensitat i lluita d’Itziar Llobet, 13 punts (foto de sota), va contagiar la resta de jugadores del Barça, i l'aparició i els triples de Regina Aguilar, amb tots els seus 13 punts en el darrer quart, van acabar per revolucionar l'enfrontament i arribar a un 66-63 quan faltava poc per al final.

Els segons finals van ser del Barça, que gràcies a un 2+1 forçat per Jessica Fequiere (foto superior) es va posar al davant a falta de 30 segons per culminar la gran remuntada i endur-se una important victòria per 66-69 en el primer partit de la fase d’ascens a la Lliga Endesa.

Demà dissabte, el Barça CBS jugarà el seu segon partit davant el Pacisa Alcobendas i, en cas de victòria, diumenge disputarà el partit definitiu per a l'ascens.