San Pablo Burgos - Barça: Tanquen la setmana amb victòria (77-93)
Ofert per

Els culers han reaccionat i han imposat el ritme anotador en el tercer quart per construir el triomf 25, el 16è consecutiu, en Lliga Endesa

L'art en el triple de Kuric, màxim realitzador del partit, ha catapultat la victòria del Barça (77-93). Els culers han maldat per apoderar-se del triomf en la pista d'un combatiu i feixuc San Pablo Burgos. Però en un tercer quart sublim, els barcelonistes han reduït les pèrdues de pilota i han incrementat les prestacions en el tir per construir un marcador favorable. Aquest resultat deixa els de Saras amb un balanç de 25 victòries, 16 d'elles seguides, i 3 derrotes en Lliga Endesa.

Cap equip despunta

La igualtat del 15-13 d'arrancada ha viscut diferents episodis. En un primer moment la defensa barcelonista ha frenat l'atac burgalès, sense opcions de cistella. A l'altre cèrcol, la inspiració anotadora d'Oriola ha sobresortit per donar avantatge al Barça. A poc a poc, els punts culers s'han diluït i, oposadament, el Burgos ha augmentat les prestacions, tant en zona ofensiva com defensiva. Els triples i els rebots locals i les pèrdues de pilota visitants han catapultat el desfavorable 28-17.

Després de quatre minuts sense sumar, els culers han reaccionat i han retallat distàncies. Dos tirs lliures de Higgins, deixant detalls de qualitat en la revifada culer, i la intensitat en la rereguarda han originat la resposta dels de Saras. Un triple de Mirotic i un altre d'Oriola, màxims realitzadors del Barça en la primera meitat amb set unitats, han capgirat el signe del matx, que s'ha dirigit, altre cop, a l'equilibri del descans: 32-32.

Kuric escalfa la mà i el Barça agafa ritme anotador

Un intercanvi intens des dels 6,75 metres ha obert i, posteriorment, ha marcat el tercer quart. Dues accions magistrals de tres de Kuric han dibuixat un avantatge de deu punts per als de Sarunas Jasikevicius (43-53). Un marge que l'encert del 33 barcelonista també s'ha encarregat d'estendre. D'aquesta manera, el Barça ha pintat de rosa l'electrònic, regnant també en el rebot, i s'ha dirigit al darrer període amb un folgat i treballat 52-67.

Res més ha fet perillar el triomf culer, en una setmana que també ha vist com els barcelonistes s'asseguraven la primera posició de l'Eurolliga. Els de Saras han seguit exhibint la comoditat instaurada en el tercer quart. I amb l'aportació d'homes com Smits, el Barça ha amarrat la victòria número 25 en Lliga, aturada en el 77-93 final. Una xifra que permet al Barça posar setge a la primera plaça, ocupada pel Reial Madrid. Precisament, el següent rival blaugrana en la competició domèstica. Però abans espera partit de l'Eurolliga entre setmana davant el Bayern de Munic (divendres 9 d'abril, 21 hores).