Barça B – CB Prat: Victòria per consolidar el lideratge (71-68)

El filial blaugrana s’emporta un derbi amb emoció fins el final

El Barça B s’ha imposat al CB Prat en un partit molt disputat, amb un resultat final de 71 a 68. Uns grans últims minuts de Juani Marcos, amb 9 punts en l’últim minut i mig, han decantat el partit pels de Mateo Rubio, que segueixen liderant amb mà de ferro el Grup Est de la LEB Plata.

Domini blaugrana a la primera part

Els primers minuts de tempteig, amb bones defenses per part dels dos equips, han donat pas al primer avantatge dels blaugrana. Un parcial de 7 a 0 posava el 7 a 2 en el marcador en el minut 5. Això ha esperonat els visitants, que s’han anat endollant en el partit amb bones jugades i que han retornat el marcador a la igualtat inicial, tot i que sempre amb lleu avantatge local. La dinàmica ja s’ha mantingut fins al final del primer quart, que ha tancat amb un 18 a 17 favorable als blaugrana.

Els de Mateo Rubio han començat forts el segon quart, amb un parcial de 5-0 (23-17). La manca d’encert en el tir exterior penalitzava als visitants, i el Barça, sempre per davant, ha anat trobant-se còmode a la pista. La velocitat de Dídac Cuevas, amb el joc interior de Sorolla, entre d’altres, permetia encadenar bones accions i mantenir-se per davant a manca de 4 minuts per la mitja part (32-26). Lluny de relaxar-se, un nou parcial de 5 a 0 favorable als blaugrana els ha donat el màxim avantatge fins llavors en el partit (37-26). Al final, 37-28 al descans, en una primera part on el filial ha dominat el joc i el marcador.

Emoció fins el final

En la represa, bon inici dels visitants, amb parcial de 0 a 5 en els 2 primers minuts (37-33). El Barça B estava incòmode i no aconseguia enllaçar bones accions, i ho han aprofitat els visitants per posar-se a només dos punts (41-39). Arran d’això, però, reacció local en els últims minuts per donar de nou un avantatge de 8 punts al final del període (49-41).

En l’últim quart, molta emoció. El Barça no aconseguia marxar amb certa diferència en el marcador. Això, unit a l’encert d’Andrés Feliz (31 punts al final del partit) mantenia els visitants amb opcions, i el duel s’ha igualat a falta de poc menys de 4 minuts pel final (56-56). Eren moments complicats pels blaugrana, que no estaven encertats des de la línia de tir lliure (15/24). Però dos triples seguits de Juani Marcos, que ha fet 9 punts en els últims dos minuts, han permès acabar el partit amb un ajustat 71 a 68, i deixar la victòria a casa.

Amb aquest triomf el Barça es referma en el liderat (17-2) a falta de 5 jornades pel final de la lliga regular.