Urbas Fuenlabrada – Barça: El primer triomf de l’any (67-83)
Ofert per

El tercer quart ha resultat decisiu en la victòria dels de Jasikevicius al Fernando Martín

Primera victòria del 2021 per al Barça de bàsquet. Els de Sarunas Jasikevicius han derrotat el Fuenlabrada, a domicili, i comencen l’any amb bon peu. Ja amb el bitllet per a la Copa assegurat, el triomf permet seguir a la part alta de la classificació, amb 14 victòries i 3 derrotes.

Això, després d’un partit que no ha estat fàcil, especialment en el primer temps, però en què l’encert anotador del tercer quart ha facilitat el camí cap al triomf. Higgins, amb 19 punts, i Calathes, amb 15, han estat els màxims anotadors d’un equip blaugrana amb les baixes de Claver, Mirotic, Kuric i Davies.

Igualtat inicial

En una primera part amb baixa anotació, les defenses s’han imposat als atacs. Uns minuts molt igualats, amb el Barça dominant pràcticament en tot moment el marcador, però amb el Fuenlabrada molt a prop. De fet, tant el resultat del primer parcial (15-16) com el del segon (27-30) han reflectit aquesta tònica.

Trimble, amb 8 punts, ha estat el primer perill del Fuenlabrada, mentre que Higgins, també amb 8 punts, ha estat el màxim anotador del Barça en un primer temps en què només s’ha anotat 1 triple –l’ha fet el mateix Trimble.

El Barça s’enlaira

Però aquest guió ha canviat en l’inici del tercer quart, amb un equip blaugrana que ha sortit en tromba i ha pogut posar el primer gran avantatge del duel (31-41, min 23). I és que, amb un parcial de 20-33 (47-63, min 30), el partit ja s’ha començat a tenyir de blaugrana. Tot el que no havia entrat en el primer temps ha entrat a la represa, amb un joc ofensiu més fluid i amb triples d’Abrines o cistelles d’Oriola i Higgins, que ha acabat amb 25 de valoració, el seu millor registre a la Lliga Endesa.

Avantatge que ja ha resultat definitiu perquè, tot i que el Fuenlabrada no ha baixat els braços, el Barça ha pogut jugar amb aquesta diferència. Fins i tot ampliar-la, després que una cistella d’Oriola permetés superar la barrera dels 20 punts (57-79, min 36). Marcador que ha permès fer debutar Badji a la Lliga o donar més minuts a Badio, tots dos del Barça B.

Finalment, gran victòria que permet al Barça començar l’any amb bon peu i assolir la segona posició de la classificació, amb la 14à victòria a l’ACB.