Barça - València Basket: El partit es resol al darrer quart (90-100)

Els culers no poden endur-se un matx dinàmic, que ha tingut alternances en el marcador, i, d'aquesta manera, sumen la segona derrota consecutiva

Segona derrota consecutiva del Barça. En la jornada 17 de l'ACB, els de Saras han ensopegat davant el València Basket (90-100) al Palau Blaugrana. El matx, enèrgic i de variants en l'electrònic, s'ha resolt en el darrer quart. Mirotic, amb 20 punts, ha estat el màxim anotador culer.

Nick Calathes, anotant i repartint joc, ha estat un dels pocs arguments lúcids dels de Jasikevicius en un primer quart de color taronja (22-32). El València Basket ha portat el ritme anotador gràcies a uns percentatges de tir molt elevats, tant de dos punts com de tres.

Capgiren un inici desfavorable

L'arrencada intensa de Hanga, en zona ofensiva i en zona defensiva, en el segon quart ha albirat la reacció blaugrana. L'aler magiar ha contribuït amb escreixos a l'aproximament del Barça en l'electrònic; una esmaixada del culer ha situat el 33-34 (min. 12) i, posteriorment, un triple, el 38-38 (min. 14). La defensa enèrgica barcelonista i els punts de Mirotic han completat el canvi de guió del partit. Més ajustat i igualat, ha marxat al descans amb un 51-51

Amb la necessitat de millorar, tal com ha declarat Hanga al descans, el Barça ha comandat el marcador per primera vegada al minut 31. Una cistella d'Oriola, que ha sobresortit al tercer quart, ha posat el 53-51. L'aler-pivot de Tàrrega, escudat pels rebots capturats per tot l'equip, s'ha resistit a veure els avantatges valencians. D'aquesta manera, aquest enèrgic matx ha desembocat al darrer període amb un anivellat 70-70

L'últim quart decideix el vencedor

Un parcial de 2-15 en els tres primers minuts del decisiu període ha decantat la balança d'aquest dinàmic partit. El Barça s'ha esforçat fins a la conclusió per evitar la derrota. Però amb la botzina final s'ha materialitzat la segona ensopegada seguida dels blaugranes, que tenen un balanç de 9 victòries i tres derrotes en lliga.

Ara, el pròxim partit d'un mes atapeït és el divendres 4 de desembre a la pista del Zalgiris Kaunas (19 hores).