Baskonia – Barça: Victòria de molt de mèrit al Buesa Arena (71-72)

Una esmaixada d’Abrines després d’un darrer quart de bogeria permet als blaugrana sumar una victòria de fe

Triomf molt important del FC Barcelona davant del Baskonia (71-72), amb un resultat que deixa els blaugrana al capdavant de la classificació de l’Eurolliga. Els de Sarunas Jasikevicius han derrotat els bascos en un partit emocionant fins al final, que s’ha complicat molt en el darrer quart però que finalment ha acabat tenyint-se dels colors del Barça amb una esmaixada decisiva d’Abrines.

Tot i dominar pràcticament en tot moment, la manca d’encert dels catalans ha permès al Baskonia tenir a tocar el duel. Finalment, però, el tercer enfrontament entre els dos equips després del triomf dels blaugrana a la Supercopa i dels bascos a l’ACB ha acabat caient del cantó visitant. Mirotic, amb 18 punts, 7 rebots i 27 de valoració, ha acabat sent l’MVP el dia que tornava a jugar a Europa després de superar el coronavirus.

L’electrònic és blaugrana

Com es preveia en un duel d’aquest nivell, el Baskonia i el Barça han tingut un inici equilibrat, ja que s'han mostrat concentrats i han intercanviat els cops (19-20, min 10). Malgrat tot, amb un bon Mirotic (9 punts, 12 de valoració), els blaugrana han estat una mica superiors i han comandat l’electrònic, però sense diferències gaire grans. De fet, la màxima de la primera part ha estat de +8, després d’un triple d’Abrines (31-39, min 19), però un Baskonia liderat per Henry i Fall s’ha refet abans del descans (37-39, min 20).

Joc que s’ha mantingut en el tercer període, amb el Barça, sempre per davant, que ha pogut distanciar-se en l’electrònic (48-56, min 27) però amb la resposta constant de l’equip d'Ivanovic (56-58).

El Baskonia s’escapa

Els de Jasikevicius, però, han entrat en un període sense encert i han vist com un parcial de 7-0 canviava el guió del partit. Perquè el Baskonia, que no guanyava des del 4-2 de l’inici, s’ha tornat a posar per davant amb un triple de Polonara (61-58, min 33).

I és que la manca d’encert i la precipitació en atac han fet mal el Barça, que ha estat pràcticament sis minuts sense anotar.

Reacció victoriosa

Abrines, però, ha trencat el parcial de 13-0 (69-61, min 36) i, amb tota la dinamita ofensiva, els barcelonins han buscat tornar a ficar-se dins del partit. I ho han aconseguit.

Un triple de Kuric (71-70, min 39) ha estat important, però la jugada decisiva ha arribat amb una recuperació d’Abrines que ha acabat amb l'esmaixada del jugador balear a falta de menys d'un minut per al final (71-72). Resultat que, malgrat el temps, ja ha estat definitiu perquè les defenses i els últims errors no han tornat a moure l’electrònic del Buesa Arena, que ha acabat reflectint la victòria per al Barça.