FC Barcelona - Retabet Bilbao: Coralitat anotadora per arribar al triomf (82-64)

Després de superar el conjunt basc, els de Jasikevicius sumen la tercera victòria seguida, gràcies a un tercer quart encistellador, en aquest inici de la Lliga Endesa

Nova victòria del Barça de Saras en la Lliga Endesa. Els blaugranes s'han imposat al Retabet Bilbao gràcies a l'avantatge vist en el tercer quart; el triomf final s'ha arrodonit en l'últim període. El 82-64 final s'ha construït gràcies a la coralitat anotadora. Ara bé, Hanga amb 13 punts i Higgins amb 12 unitats han esdevingut els màxims anotadors barcelonistes.

Abrines, entonat

Sens dubte, Álex Abrines està gaudint del bàsquet en aquest inici de Lliga Endesa. El mallorquí, una de les peces claus en la darrera victòria al Martín Carpena, ha començat el matx d'aquesta jornada 3 amb ímpetu. Amb una esmaixada ha arrencat el compte anotador dels de Jasikevicius, que han trobat en el 21 barcelonista el principal argument ofensiu. Calathes i Higgins han acompanyat el de Palma en la construcció del 18-17 del primer quart. Un electrònic que ha fluctuat entre catalans i bilbaïns, que s'han sostingut gràcies al triple.

Un parcial de 5-0 favorable al Barça ha servit per obrir el següent període. Posteriorment, amb una acció de tres de Bolmaro, els culers han situat el màxim avantatge en aquesta primera part, vuit punts (30-22, min. 16). Una distància que, gràcies a la falta d'encert visitant i a l'acceleració d'Heurtel, albirava l'escapada barcelonista. Continguda per un 0-7 basc. Finalment, les alternances en el lluminós han conduït fins al 39-33 del descans, amb Abrines com a últim encistellador.

Els culers agafen volada

En la represa, Higgins, que ha recuperat sensacions després de la lesió, ha agafat el relleu anotador. Dos triples consecutius de l'aler estatunidenc que, juntament amb els punts de Hanga, han empès a veure les màximes diferències; però no del partit, perquè s'han vist en el quart temps. Un desempallegament erigit, principalment, des de la línia dels 6,75 m i que s'ha aturat en el +15 a la finalització del tercer quart (65-60).

Una acció de tres punts del blaugrana ha encetat el darrer quart. D'aquesta manera, l'elenc de Jasikevicius ha encarat els últims minuts del matx sense veure perillar el triomf. La distància culer s'ha engrandit progressivament davant un rival que ha semblat abaixar els braços, tot i presentar-se combatiu al Palau Blaugrana. O més ben dit, el Barça no s'ha relaxat. En conseqüència, el tercer triomf blaugrana en el tercer partit de lliga ha sigut una realitat amb el 82-64 final.

Ara, el següent pas dels de Saras és l'anhelada Eurolliga. L'estrena en competició europea serà contra el CSKA de Moscou al Palau Blaugrana (dijous 1 d'octubre, 21h).