Unicaja de Màlaga - Barça: Triomf treballat (70-79)

Unicaja de Màlaga - Barça: Triomf treballat (70-79)

Els culers, que han anat de més a menys en el partit, s'han endut la victòria del Martín Carpena cinc anys després

Segona victòria seguida del Barça de Jasikevicius en la Lliga Endesa. I en un escenari, el Martín Carpena, que no veia un triomf barcelonista des de l'any 2015. Mirotic, màxim anotador del partit amb 24 punts, i Abrines, amb 21 punts, han contribuït amb escreixos a l'Unicaja de Màlaga 70 - FC Barcelona 79. 

"És difícil guanyar a Màlaga", ha pronosticat Jasikevicius abans de l'arrencada del partit. I els barcelonistes ho han comprovat des dels primers segons. Les pèrdues de pilota i la falta de control del rebot defensiu han escrit un primer quart de domini local. Un triple d'Abrines, que ha retornat a la seva antiga casa, i un altre de Mirotic han semblat dinamitar el Barça, que ha acabat el període amb un desfavorable 21-16. 

Sense opcions de tir clares, els culers han maldat per trencar la defensa andalusa. En conseqüència, l'Unicaja de Màlaga ha construït el màxim avantatge de la primera meitat (38-25, min. 16). Per contrarestar el discurs dels homes de Luis Casimiro, Jasikevicius ha mogut amb freqüència els cinc homes de pista per trobar més fluïdesa en atac; ha destacat un cinc de baixa estatura amb Hanga com a aler-pivot. 

Focus per Abrines

Però si cal ressaltar un nom propi del Barça en la rotació, aquest és el d'Alex Abrines. Amb cinc punts consecutius, l'escorta mallorquí ha contribuït a l'escalada culer en l'electrònic i ha dibuixat un esperançador 38-32 al descans. Un triple, una recuperació i una acció de dos punts han tancat els seus 10 primers punts i un parcial de 0-7 pels catalans. 

Segueix la reacció culer 

El 21 barcelonista ha reprès la seva activitat anotadora en el tercer quart. Amb sis unitats més al seu caseller, Abrines ha situat el 43-41 (min. 23). Una distància factible per fluctuar l'avantatge local postergat en el temps d'aquesta jornada 2 de Lliga Endesa. I al minut 26 d'aquest matx, Mirotic, que ha augmentat la seva aportació ofensiva, ha posat per davant el Barça per primera vegada (45-46). Els punts del 33 i una defensa intensa han canviat el signe del marcador. Un 49-54 al minut 30, que un actiu Hanga ha tancat amb un triple. 

Certifiquen la remuntada 

Amb una diferència de 8 punts, certificada amb un triple d'Abrines, els de Jasikevicius han encarat els darrers cinc minuts de partit. Un lapse de temps, amb un Mirotic entonat, que no ha vist perillar el triomf barcelonista. Perquè els culers han trobat resposta a totes les cistelles de l'Unicaja. D'aquesta manera, el Barça s'ha endut la victòria, la segona en la Lliga Endesa, del Martín Carpena cinc anys després. De moment, l'inici de la competició regular reflexa un dos de dos. L'elenc culer agafa forma progressivament. 

FITXA DEL PARTIT 

Unicaja de Màlaga, 70
Barça, 79

Unicaja de Màlaga: Bouteille (11), Brizuela (17), Mekel (9), Abromaitis (5) i Gerun (8) -cinc inicial- Díaz (2), Waczynski (2), Thompson (5), Alonso (8) i Guerrero (3). 
Barça: Calathes (3), Bolmaro (2), Abrines (21), Mirotic (24) i Pustovyi (2) -cinc inicial- Hanga (5), Badio (-), Davies (8), Oriola (5), Heurtel (9) i Smits (-). 

Parcials: 21-16; 17-16 / 11-22; 21-25

Àrbitres: Jacobo Rial, Vicente Bultó i Carlos Cortés. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut