Reial Madrid – Barça: La Supercopa s'escapa en els darrers segons (72-67)

Els de Sarunas Jasikevicius no poden imposar-se en el primer Clàssic del curs en un duel molt igualat

No ha pogut ser. El Barça no ha pogut superar el Reial Madrid (72-67) en un duel molt disputat i de gran nivell entre els dos conjunts i que s'ha decidit en els darrers compassos. Després d'una primera meitat menys vistosa, a la segona part els blaugranes s'han situat per davant amb avantatges propers als cinc punts, però en uns darrers segons amb més encert blanc han donat la Supercopa al Reial Madrid. Mirotic ha estat el blaugrana més destacat amb 22 punts.

El partit s’ha iniciat amb imprecisions dels dos equips, però el Reial Madrid, amb dos triples consecutius, s’ha situat per davant (8-3, min 4). El ritme de joc ha augmentat i s’ha viscut un intercanvi de cistelles entre els dos conjunts. El Barça ha sabut controlar el rebot i això ha permès als culers evitar segones opcions del conjunt blanc. Del 14-12 favorable al conjunt blanc s’ha passat al 18-14 al final dels primers 10 minuts de joc.

Bons minuts culers

Després d’un intercanvi inicial de triples inicial entre Davies i Thompkins el conjunt blanc ha obtingut novament una diferència de sis punts (23-17, min 12). La constància i lluita blaugrana i l’entrada a pista de Mirotic, amb sis punts consecutius, han situat el partit  novament igualat (28-26, min 16). Els bons minutes barcelonistes, amb una bona defensa, s’han allargat i en una recuperació de Calathes el mateix jugador ha situat el Barça per davant (31-32, min 19). D’aquesta manera, i amb un parcial culer de 0-6, el partit ha marxat al descans amb els de Jasikecivius per davant.

El Barça ha saltat a la pista amb molta intensitat i encert, amb una bona circulació de pilota. Tres triples culers han situat el Barça per davant amb la màxima diferència fins al moment (40-45, min 26). Un triple d’Abalde ha situat el 48-49 quan restava menys d’un minut pel final del tercer període. I en la darrera acció de Thompkins ha situat el 50-49, amb el Reial Madrid per davant.

El títol es decideix en els darrers instants

Un parcial de 0-7 ha situat el Barça per davant en el marcador (50-56, min 32). El Reial Madrid ha augmentat la pressió defensiva i això ha original errors als homes de Jasikevicius. El conjunt blanc ha tornat als culers el parcial i ha arribat a capgirar el marcador (61-58, min 36). La igualtat s'ha mantingut fins als darrers segons del matx, en què el partit ha arribat al darrer mig minut amb empat a 67. Una cistella complexa de Campazzo ha situat el 69-67 a falta de 27.4 segons pel final. Els blaugranes han tingut opcions de forçar la pròrroga, però la defensa blanca i la manca d'encert en un darrer triple han donat la Supercopa al Reial Madrid.