Barça - Baxi Manresa: Cap a la final de la Lliga Catalana (92-82)

Els homes de Jasikevičius s'han distanciat en l'electrònic d'aquesta semifinal a partir de la segona meitat, període on han certificat el triomf

Primer triomf de Jasikevičius al Palau Blaugrana com a tècnic culer; quart en el quart partit. En la semifinal de la Lliga Catalana, el Barça s'ha acabat imposant al Baxi Manresa: 92-82. Un matx igualat, amb Oriola com a màxim anotador amb 17 punts, en què els barcelonistes no han pogut amarrar la victòria fins al final. Ara, l'Andorra serà el rival en la final.

En un Palau Blaugrana buit, el Baxi Manresa ha començat imposant la sonoritat en l'electrònic. En conseqüència, Jasikevičius, en el seu primer partit com a tècnic local a Can Barça, ha demanat temps mort per revertir el 3-11 en contra (min. 3). Amb una circulació més rapida, els blaugranes han reduït l'avantatge dels del Bages. Dos triples consecutius de Claver han situat el 14-15 i han suposat un intercanvi de cistelles fins al 23-25 del primer quart

Impera la igualtat

Per contrarestar l'activitat anotadora visitant, els culers també s'han valgut del triple. El perímetre i una defensa més intensa han contribuït a la màxima diferència blaugrana en la primera meitat: 42-38. Un període que ha vist com el ritme encistellador inicial ha decaigut lleugerament.

En el 44-41, que ha desembocat el descans, ha destacat la pluralitat culer. Perquè dels 12 jugadors utilitzats per l'entrenador lituà en els primers 20 minuts n'han anotat 10. Ja en la segona meitat, aquesta estadística s'ha eixamplat amb els dos punts de Bolmaro.

El Barça obre escletxa

Quatre punts de Nikola Mirotic han marcat la represa. Però totes les cistelles culers han trobat la resposta manresana, que ha seguit enganxat a l'electrònic. Però la tendència d'aquesta semifinal ha semblat virar en el minut 25 amb un triple d'Abrines. L'acció de tres punts de l'escorta mallorquí ha situat el màxim avantatge blaugrana: 60-50. Uns deu punts de marge que els de Jasikevičius han sabut mantenir fins al xiulet final de tercer quart: 68-58.

Sense desempallegar-se del Barça en cap moment, el Baxi Manresa ha combatut fins a l'ocàs. Amb un Oriola i un Heurtel hiperactius en l'anotació i un Calathes assistent, n'ha repartit un total d'11, els barcelonistes han arribat als dos minuts finals amb un 87-78. Una distància que ha assegurat la victòria blaugrana en aquesta semifinal de la Lliga Catalana, que ha conclòs amb un 92-82.

Ara el pròxim partit és la final. Barça-Andorra, diumenge 6 de setembre les 21.30 hores, també al Palau Blaugrana.